Nyheder

 • Bygningsejer har ansvaret for indeklimaet


  Ejer du en bygning, er det dit ansvar, at evt. genbrugte materialer i nybyggeri eller ved renovering ikke indeholder miljøfarlige stoffer, der forurener indeklimaet.

 • Før vi river ned: Nyt EU forslag


  Der skal mere skub i genbrug af byggeaffald. Sådan lyder meldingen fra Europa-Kommissionen i et forslag om nye retningslinjer om at gennemgå bygninger, før de bliver revet ned. Forslaget blev præsenteret på en workshop i Bruxelles i sidste uge for virksomheder og brancheorganisationer.

 • DR Penge sætter fokus på byggegenbrug


  I magasinet Penge den 7. december satte DR1 fokus på danskerne stigende genbrug af byggematerialer. I den forbindelse gør VHGB opmærksom på, at der kan være miljøfarlige stoffer i de gamle byggematerialer. Er du i tvivl, så kontakt VHGB på tlf. 72 20 29 30.

 • Vær opmærksom på indhold i genbrugte byggematerialer


  Flere og flere boligejere anvender brugte byggematerialer til deres private byggeprojekter. Men selvom genbrug generelt er godt, kan der være en risiko for, at brugte byggevarer indeholder stoffer med skade-lige virkninger på mennesker og miljø, oplyser Videncenter for Håndtering og Genanvendelse af Byggeaffald (VHGB).

 • Gå-hjem-møde i Halsnæs Kommune om byggeaffald


  Halsnæs Kommune holder den 29. november et gå-hjem-møde for bygge- og anlægsbranchen i kommunen. Emnet er: Hvordan skal bygge- og anlægsaffald håndteres? Og hvor kan du få hjælp? Videncenter for Håndtering og Genanvendelse af Byggeaffald (VHGB) deltager og fortæller både om cirkulær økonomi og den vejledning og hjælp, byggebranchen kan få hos VHGB. Det foregår på genbrugsstationen i Frederiksværk.

 • Landbruget har også masser af byggeaffald


  Landbruget er en væsentlig bygherre, der ofte bygger om eller river ned – og derfor er VHGB med på Nordeuropas største landbrugsmesse for udbrede kendskabet til bygherrens ansvar og pligter i forhold til byggeaffald.

 • Bedre håndtering af byggeaffald er afgørende for miljø, sundhed og sikkerhed i Danmark


  Byggeaffald kan indeholde miljøfarlige stoffer, og på mange byggepladser bliver affaldet i dag ikke behandlet korrekt. Derfor udgiver Videncenter for Håndtering og Genanvendelse af Byggeaffald (VHGB) nu fire nye vejledninger om byggeaffald.

 • Første del af nye vejledninger om byggeaffald nu klar


  Nu kan du få gavn af de første afsnit af fire byggeaffaldsvejledninger til bygherrer, rådgivere, entreprenører og kommuner, som VHGB udvikler. De ligger på VHGB.dk hjemmeside til fri afbenyttelse. Vejledningerne udvikles fortsat og mere indhold vil komme til – bl.a. baseret på input fra erfa-grupper om byggeaffald.

 • Byggeaffaldet lander mellem mange stole


  Flere parter har forpligtelser i forhold til byggeaffald – med det resultat at det ofte falder mellem mange stole. Erhvervsaffaldskonsulent Kristoffer Møller Waldorf fra Frederiksberg Kommune efterlyser bedre processer for at undgå, at det sker.

 • Ingen nedrivning bør ske uden planlægning


  På grund af risikoen for miljøfarlige stoffer kan man i dag ikke bare gå i gang med at rive ned. Det kræver god planlægning til fordel for alle parter, mener Kim Østergaard fra J. Jensen, en af landets førende entreprenører inden for nedrivning og miljøsanering.