Nyheder

 • Brug for inspiration?


  VHGB medvirker til seminarer og gå-hjem-møder rundt om i Danmark, når der er brug for indlæg og inspiration om byggeaffald.

 • Asbest er stadig en risiko


  Med et nyt "Asbesthus" kan du med ganske få klik få svar på, hvor man den dag i dag stadig kan finde asbest i eksisterende bygninger. Det er vigtigt at vide i forbindelse med nedrivning og ombygning.

 • Find, hvad du søger på VHGB.dk


  Hjemmesiden for VHGB bliver løbende udvidet – og du kan med stor sandsynlighed finde svar på dine spørgsmål om byggeaffald på siden.

 • Nyt værktøj til at genanvende mere byggeaffald


  Er der problematiske stoffer i termoruder fra 1950’erne? Kan jeg uden videre genanvende tagrender af PVC? Få svar på spørgsmål som disse med et nyt digitalt og søgbart Materialeatlas på VHGB.dk.

 • Ny case i VHGB's casebank


  Du kan nu læse en ny case i VHGB’s casebank. Den handler om CLEAN-projektet, som skal afprøve nye metoder til nedrivning af tre bygninger i København, Kolding og Faxe.

 • Genbrug og genanvendelse af byggeaffald kan lykkes!


  Genbrug & genanvendelse af byggeaffald kan lykkes. Det var der enighed om på en konference, som VHGB og DAKOFA stod for i fællesskab for nylig, som også førte til anbefalinger til regeringens kommende strategi for cirkulær økonomi. Nøgleordene er rammevilkår, viden- og kompetenceopbygning.

 • Stigende interesse for byggeaffald


  Pressemeddelelse udsendt af Dansk Byggeri: Bygge- og anlægsbranchen producerer 35 pct. af alt affald og er dermed den største kilde til affald i Danmark. Dette kombineret med stigende interesse for cirkulær økonomi giver travlhed i Videncenter for Håndtering og Genanvendelse af Byggeaffald (VHGB), der nu i april runder sit første år.

 • Ny info i byggeaffaldsvejledninger


  Nu har du adgang til opdaterede vejledninger – til din gratis brug og med nyt indhold bl.a. om opbevaring og kortlægning af miljøfarlige stoffer. Der er nu også vejledninger til ejendomsfunktionærer samt beboere – i tillæg til bygherrer, rådgivere, entreprenører og kommuner.

 • Har du en god case om byggeaffald?


  VHGB er for at øge videndelingen om byggeaffald i gang med at etablere en casebank på VHGB.dk. Hvis du har en god case og gerne vil fortælle og synliggøre den, så kontakt os på info@vhgb.dk. Det kan enten være en case, hvor byggeaffald er håndteret godt, eller hvor genanvendelse eller genbrug er lykkes.

 • Opgrader din viden om bygge- og affaldslovgivning


  Vil du gerne blive klogere på samspillet mellem affaldslovgivningen og byggelovgivningen? VHGB og InnoBYG inviterer dig til en eftermiddag i selskab med eksperter inden for affaldslovgivning, byggelovgivning og dokumentation.