Nyheder

 • Kom til konference i Vejle om bæredygtighed


  Den 6. oktober holder Green Tech Center sammen med Ingeniørforeningen, Dansk Byggeri og Akademisk Arkitektforening en konference om bæredygtigt nybyggeri og bæredygtig renovering. Det foregår i Green Tech Center i Vejle. VHGB’s centerleder Anke Oberender medvirker med et indlæg om cirkulær økonomi og byggeaffald. Vil du med?

 • TV2: Byggeffald håndteres ulovligt


  TV2 har med indslag den 18/9 og 19/9 sat fokus på miljøfarligt byggeaffald, der ikke bliver håndteret korrekt. Centerleder for VHGB Anke Oberender siger: “Miljøfarligt byggeaffald som fx asbest, bly og pcb gør skade på mennesker, dyr og miljø, så det er afgørende, at det bliver håndteret bedre end i dag. Derfor er det et vigtigt emne, TV2 sætter på dagsordenen.” På VHGB’s hjemmeside findes en oversigt over de mest almindelige problematiske stoffer i byggeaffald.

 • Stor interesse for cirkulær økonomi


  Der var fulde huse og spændende dialog ved en temadag om cirkulær økonomi, som VHGB afholdt sammen med InnoBYG og ARC. Du kan nu downloade Powerpoint præsentationerne fra indlægsholderne.

 • Kom til spændende temadag om cirkulær økonomi


  Kom til spændende temadag - Fra snak til praksis: byggebranchen og den cirkulære økonomi. Arrangementet finder sted den 14. september på ARC på Amager. VHGB står bag temadagen sammen med InnoBYG og ARC.

 • Kom til workshop om nedrivning og arbejdsmiljø


  Få ny viden om arbejdsmiljø ved nedrivning og nedbrydning på en workshop i Kolding den 6/9 kl. 10-14. Emnet er, hvordan man projekterer og planlægger kommunale nedrivningsprojekter, uden at gå på kompromis med det gode arbejdsmiljø.

 • Vil du skabe forretning ved genanvendelse af byggematerialer?


  Arbejder du på at skabe forretning ved genanvendelse af byggematerialer? Så har Skive Kommune et godt tilbud til dig – uanset hvor i landet din virksomhed er fra. Kom og deltag i en workshop om forretningsmulighederne i genanvendte materialer baseret på bedre data. Det foregår den 30. august 2016.

 • Byggeaffald er en værdifuld ressource


  På VHGB’s åbningskonference kom arkitekt Mauro Lucardi fra JJW Arkitekter med et opråb til både bygherrerne og byggebranchen: byggeaffald er ikke bare affald, det er en værdifuld ressource, så kom nu i gang med at genbruge noget mere!

 • Mere genanvendelse kræver større risikovillighed


  Bygningerne på Katrinedals Skole i København fremstår med smuk patina – skabt ved hjælp af genbrugsmursten og kalkmørtel. Men dette fine materialevalg var aldrig blevet en realitet uden en vis grad af risikovillighed fra byggeriets parter, fortæller Mie Andersen fra Københavns Kommune, bygherre på projektet.

 • Sådan bidrager du til nye vejledninger om byggeaffald


  VHGB går nu i gang med at udvikle vejledninger om, hvordan byggeaffald håndteres og genanvendes bedst muligt. Til det formål inviterer VHGB kommuner, bygherrer, rådgivere og entreprenører til at deltage i en række nye erfa-grupper med opstart medio september 2016. Grupperne er for alle med interesse i byggeaffald, og som ønsker at opnå indflydelse på vejledningerne. Få mulighed for at give dit input og høre fra andre, hvordan de håndterer og genanvender byggeaffaldet. Læs om tid, sted & tilmelding.

 • Velbesøgt åbningskonference i VCØB


  VHGB's åbningskonference var en velbesøgt begivenhed med spændende indlæg og 96 spørge- og debatlystne deltagere. Download præsentationerne her.