Nyheder

 • Mon asbestfri eternit kan genanvendes?


  Ikke alle eternittagplader indeholder asbest – men uanset om der er asbest eller ej, så behandles pladerne i dag ens og deponeres som farligt affald.

 • Stor temadag om genbrug af byggeaffald


  Slå kryds i kalenderen ons 21/3 2018, hvor du kan komme på temadag om genbrug af byggeaffald. Arrangør er VHGB og Miljøstyrelsen, og det blir’ i Kolding.

 • Kom til erfa-møder i Netværk om Nedrivning


  Næste møde i Netværk om Nedrivning handler om udbudsmaterialer og det at omsætte en kortlægning for miljøfarlige stoffer til en beskrivelse. Der vil være indlæg og erfaringsudveksling. Alle kan deltage. Det er den 5/2 2018 i Kbh. og 8/2 2018 i Horsens.

 • Ny undersøgelse: Ikke nok fokus på byggeaffald


  Der mangler fokus på byggeaffald i byggebranchen. Det mener 71 % af de adspurgte branchefolk i en ny undersøgelse fra VHGB. Knap en tredjedel af de adspurgte oplever desuden, at det enten er vanskeligt eller meget vanskeligt at fortolke og anvende reglerne for bygge- og anlægsaffald i praksis.

 • Byggeaffald centralt for cirkulær økonomi


  ”Det er afgørende, at vi bliver bedre til at genbruge og genanvende byggeaffald, hvis vi skal lykkes med at skabe en cirkulær økonomi og udnytte de store markedsmuligheder,” sådan skriver VHGBs leder, Anke Oberender, blandt andet i et blogindlæg hos Renovering på Dagsordenen.

 • Pas på miljøfarlige stoffer ved renovering


  VHGB har udgivet en ny tjekliste er til dig, der står for at skulle renovere køkken, toilet og badeværelser. Før håndværkerne går i gang, bør de pågældende rum tjekkes for miljøfarlige stoffer. VHGB har gjort det lidt lettere med en ny tjekliste til at gennemgå de gamle materialer i rummene.

 • Sådan fører du tilsyn med byggeaffald


  Som bygherre eller bygherrerådgiver har du pligt til at sikre, at affaldet fra en nedrivning eller ombygning bliver sorteret og bortskaffet korrekt. Med en ny tjekliste fra VHGB får du hjælp til at føre tilsyn på byggepladsen med håndteringen af de gamle materialer.

 • Stor interesse for kurser om byggeaffald


  VHGB har nu afholdt sine første tre kurser om byggeaffald i både øst- og vest-Danmark. Det har været en succes, og der er allerede venteliste til det næste kursus. Emnerne på kurset er reglerne for byggeaffald, roller, kortlægning og korrekt håndtering.

 • Kend dit ansvar på 2 minutter


  Hvad er dit ansvar for byggeaffald? Find ud af det på under 2 minutter i fire nye film fra VHGB. Der er en film præcis til dig, uanset om du er bygherre, rådgiver, entreprenør eller kommunal miljømedarbejder.

 • Vær obs ved gamle vinduer og døre


  Når gamle vinduer, døre og lette facadeelementer skal udskiftes, kan det være nødvendigt med arbejdsmiljø-foranstaltninger og særlig håndtering af de gamle materialer. De kan nemlig indeholde miljøskadelige stoffer. Det har VHGB nu udgivet en tjekliste om.