Nyheder

 • Få overblik med byggeaffaldsvejledninger


  VHGB har videreudviklet sine vejledninger om byggeaffald til hhv. bygherrer, entreprenører, rådgivere og kommuner. Nu er det bl.a. blevet lettere at finde det, du søger ved hjælp af klikbare indholdsoversigter.

 • Kom på kursus i byggeaffald den 20/11


  Vil du blive bedre til at løse opgaver med byggeaffald? Eller er du kun lige begyndt at arbejde med byggeaffald og kender ikke tilstrækkeligt til reglerne? Så er VHGB's heldagskursus "Hvordan håndterer du byggeaffald korrekt?" noget for dig. Næste kursus er i København 20/11.

 • Byggebranchen spiller afgørende rolle i et Danmark uden affald


  Klodens ressourcer er knappe, og byggebranchen er storforbruger af dem. Dermed spiller byggebranchen i bred forstand en afgørende – men indtil videre ret anonym – rolle i Danmarks vej til cirkulær økonomi og mindre affald. Læs kronik i Berlingske fra byggeriets tre store organisationer.

 • Store udfordringer ved genbrug og genanvendelse


  Hvordan opnår vi en tilstrækkelig kvalitet af de gamle byggematerialer, så vi kan genbruge eller genanvende mere? Spørgsmålet var til debat, da VHGB og InnoBYG i oktober afholdt en workshop i Århus om samspillet mellem affalds- og byggelovgivning.

 • Kom på kursus i byggeaffald 12. oktober eller 20. november


  Støder du på udfordringer om byggeaffald? Vil du blive bedre til at løse opgaver med byggeaffald? Eller er du kun lige begyndt at arbejde med byggeaffald og kender ikke tilstrækkeligt til reglerne på området? Så er VHGB's heldagskursus "Hvordan håndterer du byggeaffald korrekt?" noget for dig. Det koster kun 500 kr., og vi afholder det i Middelfart den 12. oktober og i København den 20. november.

 • Forskel på genbrug og genanvendelse?


  Genbrug og genanvendelse - hvad er forskellen? Og hvad er "anden nyttiggørelse"? Miljøstyrelsen forklarer på sin hjemmeside det såkaldte affaldshierarki på 3 minutter.

 • Tænk cirkulært fra start


  Design og konstruktion er de afgørende faser for, at byggerier kan bygges cirkulært med genbrugsmaterialer. Ny hollandsk rapport afdækker, hvad det kræver at få det til at ske.

 • Skal genbrug og genanvendelse CE-mærkes?


  Der bliver ved med at komme ny og nyttig information på VHGB.dk til alle, der arbejder med byggeaffald eller genanvendelse. Netop nu er der kommet nye sektioner på hjemmesiden om genanvendelse bl.a. om, hvornår et genanvendt eller genbrugt produkt skal CE-mærkes.

 • Opgrader din viden om bygge- og affaldslovgivning i Aarhus 3. oktober


  Vil du gerne blive klogere på samspillet mellem affaldslovgivningen og byggelovgivningen? VHGB og InnoBYG inviterer dig til en eftermiddag i Aarhus i selskab med eksperter inden for affaldslovgivning, byggelovgivning og dokumentation. Det finder sted den 3. oktober 2017 på Teknologisk Institut.

 • Nyt netværk om nedrivning skudt i gang


  Knap 100 deltagere var med, da det nye netværk om nedrivning i dag holdt sit første møde. Det gentages i Aarhus den 7. september, hvor der er venteliste. Selv om du ikke kom med til møderne, kan du stadig melde dig ind i netværket og deltage i fremtidige aktiviteter. VHGB er medarrangør.