Nyheder

 • Sådan fører du tilsyn med byggeaffald


  Som bygherre eller bygherrerådgiver har du pligt til at sikre, at affaldet fra en nedrivning eller ombygning bliver sorteret og bortskaffet korrekt. Med en ny tjekliste fra VHGB får du hjælp til at føre tilsyn på byggepladsen med håndteringen af de gamle materialer.

 • Stor interesse for kurser om byggeaffald


  VHGB har nu afholdt sine første tre kurser om byggeaffald i både øst- og vest-Danmark. Det har været en succes, og der er allerede venteliste til det næste kursus. Emnerne på kurset er reglerne for byggeaffald, roller, kortlægning og korrekt håndtering.

 • Kend dit ansvar på 2 minutter


  Hvad er dit ansvar for byggeaffald? Find ud af det på under 2 minutter i fire nye film fra VHGB. Der er en film præcis til dig, uanset om du er bygherre, rådgiver, entreprenør eller kommunal miljømedarbejder.

 • Vær obs ved gamle vinduer og døre


  Når gamle vinduer, døre og lette facadeelementer skal udskiftes, kan det være nødvendigt med arbejdsmiljø-foranstaltninger og særlig håndtering af de gamle materialer. De kan nemlig indeholde miljøskadelige stoffer. Det har VHGB nu udgivet en tjekliste om.

 • Sådan håndterer du affald fra brandtomter


  Bygningen er brændt – men hvad skal man stille op med den ødelagte bygning? Det skal tages alvorligt, da den kan være farlig at opholde sig i, og de brandskadede materialer kan være miljø- og sundhedsskadelige. Derfor har VHGB udgivet en tjekliste til at håndtere affald fra brandtomter.

 • Ny guide om genbrugte byggematerialer


  Kender du kravene til egenskaber og dokumentation for genbrugte og genanvendte byggematerialer? Læs om regler og krav i ny guide fra VHGB.

 • Få overblik med byggeaffaldsvejledninger


  VHGB har videreudviklet sine vejledninger om byggeaffald til hhv. bygherrer, entreprenører, rådgivere og kommuner. Nu er det bl.a. blevet lettere at finde det, du søger ved hjælp af klikbare indholdsoversigter.

 • Kom på kursus i byggeaffald den 20/11


  Vil du blive bedre til at løse opgaver med byggeaffald? Eller er du kun lige begyndt at arbejde med byggeaffald og kender ikke tilstrækkeligt til reglerne? Så er VHGB's heldagskursus "Hvordan håndterer du byggeaffald korrekt?" noget for dig. Næste kursus er i København 20/11.

 • Byggebranchen spiller afgørende rolle i et Danmark uden affald


  Klodens ressourcer er knappe, og byggebranchen er storforbruger af dem. Dermed spiller byggebranchen i bred forstand en afgørende – men indtil videre ret anonym – rolle i Danmarks vej til cirkulær økonomi og mindre affald. Læs kronik i Berlingske fra byggeriets tre store organisationer.

 • Store udfordringer ved genbrug og genanvendelse


  Hvordan opnår vi en tilstrækkelig kvalitet af de gamle byggematerialer, så vi kan genbruge eller genanvende mere? Spørgsmålet var til debat, da VHGB og InnoBYG i oktober afholdt en workshop i Århus om samspillet mellem affalds- og byggelovgivning.