Nyheder

 • Kom på kursus i byggeaffald 12. oktober eller 20. november


  Støder du på udfordringer om byggeaffald? Vil du blive bedre til at løse opgaver med byggeaffald? Eller er du kun lige begyndt at arbejde med byggeaffald og kender ikke tilstrækkeligt til reglerne på området? Så er VHGB's heldagskursus "Hvordan håndterer du byggeaffald korrekt?" noget for dig. Det koster kun 500 kr., og vi afholder det i Middelfart den 12. oktober og i København den 20. november.

 • Forskel på genbrug og genanvendelse?


  Genbrug og genanvendelse - hvad er forskellen? Og hvad er "anden nyttiggørelse"? Miljøstyrelsen forklarer på sin hjemmeside det såkaldte affaldshierarki på 3 minutter.

 • Tænk cirkulært fra start


  Design og konstruktion er de afgørende faser for, at byggerier kan bygges cirkulært med genbrugsmaterialer. Ny hollandsk rapport afdækker, hvad det kræver at få det til at ske.

 • Skal genbrug og genanvendelse CE-mærkes?


  Der bliver ved med at komme ny og nyttig information på VHGB.dk til alle, der arbejder med byggeaffald eller genanvendelse. Netop nu er der kommet nye sektioner på hjemmesiden om genanvendelse bl.a. om, hvornår et genanvendt eller genbrugt produkt skal CE-mærkes.

 • Opgrader din viden om bygge- og affaldslovgivning i Aarhus 3. oktober


  Vil du gerne blive klogere på samspillet mellem affaldslovgivningen og byggelovgivningen? VHGB og InnoBYG inviterer dig til en eftermiddag i Aarhus i selskab med eksperter inden for affaldslovgivning, byggelovgivning og dokumentation. Det finder sted den 3. oktober 2017 på Teknologisk Institut.

 • Nyt netværk om nedrivning skudt i gang


  Knap 100 deltagere var med, da det nye netværk om nedrivning i dag holdt sit første møde. Det gentages i Aarhus den 7. september, hvor der er venteliste. Selv om du ikke kom med til møderne, kan du stadig melde dig ind i netværket og deltage i fremtidige aktiviteter. VHGB er medarrangør.

 • Kom til dialogmøde om den nationale affaldsplan


  DAKOFA og Miljøstyrelsen afholder dialogmøder, hvor du kan give dit input til den kommende nationale affaldsplan 2018-2024! Mødet i Kbh. er overstået – men hvis du ikke kom med der, har du stadig chancen i Aarhus, hvor der er møde den 5. september.

 • Forslag til affaldsreglerne? Du kan stadig nå det


  Miljøstyrelsen inviterer alle til at komme med forslag til ændringer i affaldsreglerne.

 • Nyt netværk om nedrivning - vil du være med?


  Nedrivning er forbundet med miljø- og sundhedsfarlige stoffer, men prioriteres ofte ikke tilstrækkeligt i planlægningen af et byggeprojekt. Derfor etableres nu et nyt landsdækkende netværk om nedrivning.

 • VHGB’s vejledninger udvikles videre


  Efter en stribe erfagruppemøder er VHGB nu i gang med at videreudvikle sine vejledninger om byggeaffald.