Nyheder

 • Bedre håndtering af byggeaffald er afgørende for miljø, sundhed og sikkerhed i Danmark


  Byggeaffald kan indeholde miljøfarlige stoffer, og på mange byggepladser bliver affaldet i dag ikke behandlet korrekt. Derfor udgiver Videncenter for Håndtering og Genanvendelse af Byggeaffald (VHGB) nu fire nye vejledninger om byggeaffald.

 • Første del af nye vejledninger om byggeaffald nu klar


  Nu kan du få gavn af de første afsnit af fire byggeaffaldsvejledninger til bygherrer, rådgivere, entreprenører og kommuner, som VHGB udvikler. De ligger på VHGB.dk hjemmeside til fri afbenyttelse. Vejledningerne udvikles fortsat og mere indhold vil komme til – bl.a. baseret på input fra erfa-grupper om byggeaffald.

 • Byggeaffaldet lander mellem mange stole


  Flere parter har forpligtelser i forhold til byggeaffald – med det resultat at det ofte falder mellem mange stole. Erhvervsaffaldskonsulent Kristoffer Møller Waldorf fra Frederiksberg Kommune efterlyser bedre processer for at undgå, at det sker.

 • Ingen nedrivning bør ske uden planlægning


  På grund af risikoen for miljøfarlige stoffer kan man i dag ikke bare gå i gang med at rive ned. Det kræver god planlægning til fordel for alle parter, mener Kim Østergaard fra J. Jensen, en af landets førende entreprenører inden for nedrivning og miljøsanering.

 • Kom til konference i Vejle om bæredygtighed


  Den 6. oktober holder Green Tech Center sammen med Ingeniørforeningen, Dansk Byggeri og Akademisk Arkitektforening en konference om bæredygtigt nybyggeri og bæredygtig renovering. Det foregår i Green Tech Center i Vejle. VHGB’s centerleder Anke Oberender medvirker med et indlæg om cirkulær økonomi og byggeaffald. Vil du med?

 • TV2: Byggeffald håndteres ulovligt


  TV2 har med indslag den 18/9 og 19/9 sat fokus på miljøfarligt byggeaffald, der ikke bliver håndteret korrekt. Centerleder for VHGB Anke Oberender siger: “Miljøfarligt byggeaffald som fx asbest, bly og pcb gør skade på mennesker, dyr og miljø, så det er afgørende, at det bliver håndteret bedre end i dag. Derfor er det et vigtigt emne, TV2 sætter på dagsordenen.” På VHGB’s hjemmeside findes en oversigt over de mest almindelige problematiske stoffer i byggeaffald.

 • Stor interesse for cirkulær økonomi


  Der var fulde huse og spændende dialog ved en temadag om cirkulær økonomi, som VHGB afholdt sammen med InnoBYG og ARC. Du kan nu downloade Powerpoint præsentationerne fra indlægsholderne.

 • Kom til spændende temadag om cirkulær økonomi


  Kom til spændende temadag - Fra snak til praksis: byggebranchen og den cirkulære økonomi. Arrangementet finder sted den 14. september på ARC på Amager. VHGB står bag temadagen sammen med InnoBYG og ARC.

 • Kom til workshop om nedrivning og arbejdsmiljø


  Få ny viden om arbejdsmiljø ved nedrivning og nedbrydning på en workshop i Kolding den 6/9 kl. 10-14. Emnet er, hvordan man projekterer og planlægger kommunale nedrivningsprojekter, uden at gå på kompromis med det gode arbejdsmiljø.

 • Vil du skabe forretning ved genanvendelse af byggematerialer?


  Arbejder du på at skabe forretning ved genanvendelse af byggematerialer? Så har Skive Kommune et godt tilbud til dig – uanset hvor i landet din virksomhed er fra. Kom og deltag i en workshop om forretningsmulighederne i genanvendte materialer baseret på bedre data. Det foregår den 30. august 2016.