Nyheder

 • Kom til workshop om nedrivning og arbejdsmiljø


  Få ny viden om arbejdsmiljø ved nedrivning og nedbrydning på en workshop i Kolding den 6/9 kl. 10-14. Emnet er, hvordan man projekterer og planlægger kommunale nedrivningsprojekter, uden at gå på kompromis med det gode arbejdsmiljø.

 • Vil du skabe forretning ved genanvendelse af byggematerialer?


  Arbejder du på at skabe forretning ved genanvendelse af byggematerialer? Så har Skive Kommune et godt tilbud til dig – uanset hvor i landet din virksomhed er fra. Kom og deltag i en workshop om forretningsmulighederne i genanvendte materialer baseret på bedre data. Det foregår den 30. august 2016.

 • Byggeaffald er en værdifuld ressource


  På VHGB’s åbningskonference kom arkitekt Mauro Lucardi fra JJW Arkitekter med et opråb til både bygherrerne og byggebranchen: byggeaffald er ikke bare affald, det er en værdifuld ressource, så kom nu i gang med at genbruge noget mere!

 • Mere genanvendelse kræver større risikovillighed


  Bygningerne på Katrinedals Skole i København fremstår med smuk patina – skabt ved hjælp af genbrugsmursten og kalkmørtel. Men dette fine materialevalg var aldrig blevet en realitet uden en vis grad af risikovillighed fra byggeriets parter, fortæller Mie Andersen fra Københavns Kommune, bygherre på projektet.

 • Sådan bidrager du til nye vejledninger om byggeaffald


  VHGB går nu i gang med at udvikle vejledninger om, hvordan byggeaffald håndteres og genanvendes bedst muligt. Til det formål inviterer VHGB kommuner, bygherrer, rådgivere og entreprenører til at deltage i en række nye erfa-grupper med opstart medio september 2016. Grupperne er for alle med interesse i byggeaffald, og som ønsker at opnå indflydelse på vejledningerne. Få mulighed for at give dit input og høre fra andre, hvordan de håndterer og genanvender byggeaffaldet. Læs om tid, sted & tilmelding.

 • Velbesøgt åbningskonference i VCØB


  VHGB's åbningskonference var en velbesøgt begivenhed med spændende indlæg og 96 spørge- og debatlystne deltagere. Download præsentationerne her.

 • Byggeaffaldet er en guldgrube – men vi udnytter den ikke


  Byggeaffaldet er en guldgrube - men vi udnytter den ikke. Det skriver VHGB's centerleder Anke Oberender i dag på bloggen på #renoverdk

 • Pressemeddelelse: Åbningskonference skyder nyt videncenter for byggeaffald i gang


  Et nyt videncenter for håndtering og genanvendelse af byggeaffald – VHGB – slår nu dørene op og sætter håndtering og genanvendelse af byggeaffald til debat på en åbningskonference den 23. juni 2016.

 • Ser du udfordringer i byggeaffaldet?


  Kom til åbningskonference om bygge- og anlægsaffald – og få ny viden, og sæt dit præg på det nye: Videncenter for Håndtering og Genanvendelse af Byggeaffald (VHGB)