Nyheder

 • Hvad tænker du om træ i byggeriet?


  Hvordan fremmer man brugen af træ i byggeri? Og hvorfor bruger vi træ i langt mindre grad i byggeriet i Danmark end i vores nabolande? Det vil Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen gerne blive klogere på – og har derfor brug for din viden - som du kan give ved at deltage i en anonym spørgeundersøgelse om emnet. Det tager 5-7 minutter.

 • Bygninger og materialer får måske et pas


  Præcis viden om materialers indhold og placering i en bygning vil give bedre mulighed for bæredygtig drift og vedligehold af bygninger - og for øget genbrug og genanvendelse. I fremtiden skal både hele bygninger og de enkelte materialer derfor måske have et pas!

 • Mere om bygnings- og materialepas


  "Ting der ikke er registreret, har ikke en værdi. Vi skal derfor give vores byggerier og materialer personnumre, ligesom vi selv har det. Så får materialerne værdi – i stedet for at blive til affald, når de har været i brug." Med dette citat indledes et nyt Green Paper om bygnings- og materialepas udgivet af Circle House Lab - et partnerskab af 80 virksomheder.

 • Få en cirkulær ressourceplan


  Du kan nu kvit og frit få adgang til et koncept for en cirkulær ressourceplan til brug ved renovering og nedrivning. Det skal sikre mere genanvendelse. Konceptet er udviklet på initiativ af Enemærke & Petersen i samarbejde med Tscherning A/S, CINARK og Teknologisk Institut. Projektet er støttet af InnoByg.

 • Gå i Grøn Projektbank, og find inspiration.


  I Grøn Projektbank er ca. 1.000 offentligt støttede projekter inden for miljø-, fødevare- og bioområdet samlet i en database. Det er Miljø- og Fødevareministeriet, der i samarbejde med Innovationsfonden har etableret Grøn Projektbank for at sikre videndeling, bl.a. til fordel for virksomheder, der planlægger at søge bevillinger i fremtiden.

 • Del viden om genanvendelse på Building Green


  Building Green i Forum finder sted den 30.-31/10. I år har messen sammen med Lendager UP og støttet af Realdania dedikeret et område med fokus på genanvendelse af byggematerialer. VCØB er med og leverer et indlæg til en af fire talks. Emnet er levering og leveringssikkerhed, og det er 30/10 fra kl. 10.15 til 11.30.

 • Nye møder i Netværk for Nedrivning


  Netværk for Nedrivning inviterer til nye møder. Vælg mellem øst og vest. Det er d. 9/10 hos Dansk Miljø Analyse i Vedbæk og d. 23/10 2019 hos Kingo Karlsen i Silkeborg. Begge steder fra kl. kl. 9.00 til 12.00.

 • Kom til konference: Bygherrens centrale rolle for cirkulær økonomi


  Kom til konference om bygherrens centrale rolle i at gøre cirkulær økonomi til en realitet, et emne, der knytter sig til verdensmål 12 om ansvarligt forbrug og produktion. Det er den 25. februar 2020 i København. VCØB og Bygherreforeningen står bag.

 • Nu lanceres Circle House Lab


  Den 12. september lanceres Circle House Lab. Projektet samler over 60 cirkulære frontløbere fra byggebranchen for sammen med Dansk Standard at udvikle nye EU byggestandarder for dansk og europæisk cirkulært byggeri. Det sker for at realisere potentialet i cirkulær økonomi i dansk byggeri.

 • IDA stiller skarpt på byggeaffald


  Ingeniørforeningen Danmark – IDA – holder i denne uge heldags-arrangement om miljøproblemer ved at håndtere byggematerialer i forbindelse med nedrivning og renovering. VCØB deltager med et indlæg. Der meldes om udsolgt – men med mulighed for at komme på venteliste.