Nyheder

 • Giv dit input til bygnings- og materialepas


  Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen er i gang med at få afdækket, hvilken viden der findes i dag om bygnings- og materialepas – dvs. registreringer af hvilke materialer der bruges i bygninger. Udfyld et spørgeskema, og giv dit input. Det tager højst fem minutter.

 • Hvordan er den værdiskabende nedrivningsproces...synes du?


  Værdibyg sætter gang i at udarbejde af nye vejledninger til værdiskabende nedrivningsprocesser. Vær med til at give dit input til den gode nedrivningsproces - og kom workshops i København eller Kolding.

 • Ny rapport om termisk rensning for PCB


  En ny rapport udgivet af Københavns Kommune viser bl.a., at man kan nedbringe totalkoncentrationen og afgasningen af PCB fra højt kontaminerede materialer, og at man kan nedbringe afgasningen af PCB fra lavt kontaminerede materialer.

 • Klar til nye møder i nedrivningsnetværk


  Netværk for Nedrivning inviterer i juni til nye møder i netværket. Formålet er at medvirke til, at nedrivningsprojekter bliver gennemført bedre arbejdsmiljø- og miljømæssigt, afdække udfordringerne i nedrivningsprojekter og pege på løsninger, der virker i praksis. Det er gratis at deltage.

 • Stil skarpt på Design for Disassembly


  En ny håndbog om genbrug af bygninger og bygningsdele stiller skarpt på Design for Disassembly. Det vil sige, hvordan man designer bygninger, som kan skilles ad igen om mange år og derefter genbruges eller genanvendes.

 • Kan cirkulær økonomi gå hånd-i-hånd med et godt arbejdsmiljø?


  Cirkulær økonomi vil ændre arbejdsprocesserne på byggepladsen ved nedrivninger – og blandt andet kræve et fast blik på arbejdsmiljøforholdene allerede under projekteringen.

 • Tag på grundkursus i byggeaffald


  Støder du på udfordringer om byggeaffald? Vil du blive bedre til at løse opgaver med byggeaffald? Eller er du kun lige begyndt at arbejde med byggeaffald og kender ikke tilstrækkeligt til reglerne på området? - Så kan du tilmelde dig det næste kursus om byggeaffald den 8. maj i Taastrup, som er arrangeret af VCØB.

 • Hop med på den cirkulære økonomi


  Teknologisk Institut har udgivet en række rapporter om cirkulær økonomi. Der er masser af nyttig viden om markedet for cirkulær økonomi krydret med en række cases til inspiration.

 • Kan EPD’er bruges til cirkulært byggeri?


  Ressourcerne i Danmarks råstofgrave slipper op inden for en kort årrække i den nuværende indvinding. Det viser, at der skal mere fart i den cirkulære økonomi.

 • Godt nyt til byggesagsbehandlere


  Nu kommer der snart et kursus målrettet kommunernes byggesagsbehandlere.