Nyheder

 • Ny vejledning om genbrug af mursten


  VHGB har udgivet en vejledning med best practice beskrivelser for at genbruge mursten. Vejledningen er yderst nyttig for både bygherrer, entreprenører og rådgiver m.fl., der vil sikre, at mursten bliver genbrugt til at skabe nye byggerier.

 • Nye kriterier for byggeaffald


  Nu er det obligatorisk for kommunerne at bruge det såkaldte økotoks-kriterie. Det kan gøre det dyrere at komme af med visse typer affald. For byggeaffald er det primært de ikke-rensningsegnede materialer, der påvirkes – fx malet træ, linoleum, fliser, gips samt PVC med indhold af zink eller bly.

 • Kom til temadag om byggeaffald - og Circular Construction Challenge kick-off


  Fredag den 24. august 2018 kan du komme på temadag om genbrug af byggeaffald. Arrangør er VHGB og DAKOFA, og anledningen er kick-off af Realdanias store Circular Construction Challenge. Det er i BLOX i Kbh.

 • Brug for grundkursus i byggeaffald?


  Så har VHGB igen åbnet op for tilmelding til vores populære grundkursus i byggeaffald. Du kan vælge mellem d. 12/9 i Så har VHGB igen åbnet op for tilmelding til vores populære grundkursus i byggeaffald. Du kan vælge mellem d. 12/9 i Kbh. og d. 14/9 i Aarhus. Kurset giver en grundig indføring i regler og ansvar samt i en række nøgleprocesser omkring det at håndtere byggeaffald. Det koster kun 500 kr.

 • Minikonference udvider - vil du med?


  Der er så stor interesse for en minikonference om byggeaffald, som IDA og VHGB holder på onsdag, at arrangementet er flyttet til et større lokale. Og dermed er der også blevet ekstra pladser – så tilmeld dig inden mandag kl. 12, hvis du vil med.

 • Hvad kan genbruges og genanvendes i dag?


  Med en ny guide fra VHGB kan du få overblik over, hvilke gamle byggematerialer fra en nedrivning eller renovering der i dag er mulighed for at genbrug eller genanvende. Du kan bruge guiden, uanset om du er bygherre, rådgiver, entreprenør eller miljømedarbejder i en kommune.

 • Byggebranchen vil have bæredygtighed


  Et bredt udsnit af den danske byggebranche har netop offentliggjort et oplæg til en frivillig bæredygtighedsklasse i bygningsreglementet. Det sker for at fremme bæredygtighed i byggeriet og øge branchens eksportmuligheder. Genanvendelse af byggeaffald er et centralt element.

 • Kom og bliv klogere på byggeaffald


  IDA og VHGB holder en minikonference om byggeaffald. Det foregår om eftermiddagen d. 20/6-18 hos IDA i København. Her kan du få en kvik gennemgang af regler og nye tiltag inden for genbrug og genanvendelse af byggematerialer. Det er gratis for IDA medlemmer og koster kun 100 kr. for ikke-medlemmer.

 • Konference: Fra affald til grønt guld


  Vær med på konference om, hvordan du gør bygge- og anlægsaffald til grønt guld. Du får input til realistiske muligheder for cirkulært design, sporbarhed og dokumentation. VHGB deltager i stærkt panel, der vil debattere byggebranchens cirkulære fremtid. Det er gratis og i Taastrup d. 17/5-18.

 • Må vi stadig informere dig?


  På grund af den nye persondatalov skal vi være sikre på, at du fortsat samtykker i, at vi må sende dig vores nyhedsbreve. Derfor gør vi opmærksom på, at hvis du ikke længere ønsker at modtage vores nyhedsbrev, kan du nederst i hver eneste nyhedsbrev sendt fra os trykke på afmeld, og du vil efterfølgende blive taget af listen. Vi håber stadigvæk at måtte informere dig.