Nyheder

 • Bliv bedre til at håndtere byggeaffald


  50 personer var i sidste uge på VHGB’s åbne kursus om, hvordan man håndterer byggeaffald korrekt. Det blev til to vellykkede kurser bl.a. med besøg på genbrugspladsen, og nu går planlægningen af sensommerens åbne VHGB kurser i gang. Men kan I ikke vente, kan I også bestille kurser og indlæg specifikt til jeres virksomhed.

 • Hvordan kortlægger du før nedrivning?


  En ny udgivelse beskriver fire faser til at opnå god ressourcekortlægning forud for nedrivning eller renovering. Også rammerne for konkrete værktøjer til formålet er beskrevet. Det er i Miljøprojekt nr. 2006, 2018.

 • Kom på kursus i byggeaffald 2/5 eller 3/5


  VHGB's heldagskursus "Hvordan håndterer du byggeaffald korrekt?" er nu åbent for tilmelding. Det er for dig, som vil være bedre til at løse opgaver med byggeaffald og vil gerne lære mere om reglerne. Næste kursus er i Gentofte den 2/5 og Middelfart den 3/5-2018.

 • Stripning kan mere end du tror


  Termisk stripning er en metode til at reducere mængden af PCB og har bl.a. været anvendt på indskolingsbygningen på Gadstrup Skole i Roskilde Kommune.

 • Hvad kan du bruge livscyklusvurderinger til?


  En LCA – livscyklusvurdering – hjælper med reducere bygningers miljøpåvirkning – både ved nybyggeri og renovering. VHGB har derfor udgivet en kvikguide om LCA til byggeri, hvor du kan læse mere – herunder også om, hvordan genanvendte materialer.

 • Få adgang til slides fra temadag


  Du kan nu downloade slides fra en række af indlægsholderne på marts måneds succes-temadag om genanvendelse & genbrug af byggeaffald i praksis. VHGB gentager temadagen senere i år – kontakt os hvis du har gode og gratis lokaler med plads til op til 80 deltagere.

 • Kom til konference om cirkulært design


  Byggeaffald er på programmet på konferencen ”Cirkulært design og sporbarhed – en illusion eller et realistisk bud på fremtidens byggebranche?”. VHGB er med i paneldebatten. Arrangør er Teknologisk Institut og InnoBYG i regi af ”National Cirkulær Økonomi Hub”. Det er d. 17/5, og deltagelse er gratis.

 • Kom på kursus i byggeaffald den 2/5 eller 3/5


  Vil du blive bedre til at løse opgaver med byggeaffald? Eller er du kun lige begyndt at arbejde med byggeaffald og kender ikke tilstrækkeligt til reglerne? Så er VHGB's heldagskursus "Hvordan håndterer du byggeaffald korrekt?" noget for dig. Næste kursus er i Gentofte den 2/5 og Middelfart den 3/5-2018. Tilmelding åbner efter påske.

 • Få PCB frem i lyset


  PCB er giftigt, og hvis man udsættes for meget PCB i mange år, kan det give helbredsproblemer. PCB kan gemme sig i gamle lysstofarmaturer. Derfor kører Miljøstyrelsen nu en kampagne, som skal få PCB frem i lyset og oplyse om, hvordan man kommer af med PCB’en.

 • Succes tåler gentagelse


  Der var fuldt hus, da VHGB og Miljøstyrelsen forleden holdt temadag om genanvendelse & genbrug af byggeaffald i praksis. Rammen var Ressourceriget og Wasteland udstillingen i Kolding. Vi planlægger at gentage dagen i år. Har du forslag til en anden god lokalitet? Så kontakt os for nærmere aftale!