Nyheder

 • CO2: Er brugt altid bedre end jomfrueligt?


  Kan det betale sig CO2-mæssigt at bygge med genbrugte byggevarer eller byggevarer med genanvendt indhold fremfor med byggevarer fremstillet af jomfruelige råvarer? VCØB har udgivet en guide med generiske I nøgletal til at besvare dette spørgsmål.

 • Filmserie giver tommelfingerregler for cirkulært byggeri


  Bliv opdateret på din viden om LCA, brugte materialers holdbarhed og hvordan du undgår skadelige stoffer. En ny filmserie giver ordet til forskerne, der svarer på byggebranchens spørgsmål om cirkulært byggeri. Filmserien kan bruges som inspiration på netværksmøder, til kompetenceudvikling og i undervisning.

 • Har du byggematerialer i overskud?


  Den landsdækkende portal BygCirkulært.dk har gjort det endnu nemmere – og gratis – at finde, tilbyde og efterlyse brugte eller overskydende byggematerialer. Det er Gladsaxe Erhvervsby og Gladsaxe Kommune, der står bag, men alle kan bruge portalen. Så tag fat i jer selv og jeres underleverandører, få lagt jeres materialer på – og tænk det med i jeres nye byggerier.

 • Hvad vil det sige at bygge bæredygtigt?


  Det spørgsmål tages op på et seminar arrangeret Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar (FBSA) og Bygherreforeningen. Der er fokus på valg af byggematerialer med oplæg og cases om bæredygtighedsstrategi, biobaserede byggematerialer og cirkulær økonomi. VCØB er blandt oplægsholderne. Du kan stadig nå at tilmelde dig. Deltag fysisk eller online.

 • DTU anbefaler ordning for bygnings- og materialepas


  En DTU rapport fra tidligere i år anbefaler, at der etableres nationale bygnings- og materialepas, og at der skelnes mellem de to typer af pas. Formålet vil være at sikre tilgængelig information om bygningers og byggevarers indhold, egenskaber m.m. som grundlag for at opnå øget genbrug og genanvendelse i byggeriet.

 • Seminar: Hvad er bæredygtige byggematerialer?


  Hvad vil det sige at bygge bæredygtigt? Og hvilke materialer kan og bør man som bygherre anvende i sit byggeri? På et seminar sætter Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar (FBSA) og Bygherreforeningen fokus på bæredygtige byggematerialer med spændende oplæg og cases om bl.a. bæredygtighedsstrategi, biobaserede byggematerialer og cirkulær økonomi. VCØB er blandt oplægsholderne.

 • Webinar: Forskning baner vejen til cirkulære valg


  Kom til morgenwebinar den 29/11 i BLOXHUB, og bliv opdateret på tommefingerregler for at bygge med brugte materialer, og hvordan virksomheder kan blive bedre til at samarbejde med forskerne og vice versa. Bag webinaret står Responsible Assets, DTU, BUILD på Aalborg Universitet og Teknologisk Institut. Deltagelse er gratis.

 • Ny guide om cirkulær økonomi i miljøcertificeringsordninger


  En ny guide fra VCØB primært til producenter giver overblik over de miljøcertificeringsordninger, som oftest anvendes på byggeri og byggevarer, og svarer på, hvordan ordningerne inddrager cirkulær økonomi i deres pointsystemer, fx brug af genbrugte eller genanvendte byggematerialer.

 • Cirkulære kriterier i udbud - hvordan?


  Krav i udbud til cirkularitet er en vigtig løftestang for bygherrer til at realisere målsætninger og ønsker til at fremme cirkulært byggeri. Derfor har VCØB som noget nyt på sin hjemmeside, VCOB.dk, samlet relevant information og gode råd om at specificere krav ii udbud om cirkulær økonomi. Blandt med link til den nye vejledning, paradigmer, kontraktskabeloner mm. til cirkulære udbud udviklet for nylig af Danske Arkitektvirksomheder og Danske Advokater.

 • Bliv inspireret om forretningsmodeller


  Netværk om Cirkulære Byggematerialer havde cirkulære forretningsmodeller på programmet, da det nyetablerede netværk holdt sit andet møde for nylig. Var du med - eller var du ikke? Uanset hvad, så kan du her se slides og opsamling fra mødet - det er til dig, som arbejder med cirkulære forretningsmodeller og cirkulær produktion.