2018

 • Kom til konference om cirkulært design


  Byggeaffald er på programmet på konferencen ”Cirkulært design og sporbarhed – en illusion eller et realistisk bud på fremtidens byggebranche?”. VHGB er med i paneldebatten. Arrangør er Teknologisk Institut og InnoBYG i regi af ”National Cirkulær Økonomi Hub”. Det er d. 17/5, og deltagelse er gratis.

 • Kom på kursus i byggeaffald den 2/5 eller 3/5


  Vil du blive bedre til at løse opgaver med byggeaffald? Eller er du kun lige begyndt at arbejde med byggeaffald og kender ikke tilstrækkeligt til reglerne? Så er VHGB's heldagskursus "Hvordan håndterer du byggeaffald korrekt?" noget for dig. Næste kursus er i Gentofte den 2/5 og Middelfart den 3/5-2018. Tilmelding åbner efter påske.

 • Få PCB frem i lyset


  PCB er giftigt, og hvis man udsættes for meget PCB i mange år, kan det give helbredsproblemer. PCB kan gemme sig i gamle lysstofarmaturer. Derfor kører Miljøstyrelsen nu en kampagne, som skal få PCB frem i lyset og oplyse om, hvordan man kommer af med PCB’en.

 • Succes tåler gentagelse


  Der var fuldt hus, da VHGB og Miljøstyrelsen forleden holdt temadag om genanvendelse & genbrug af byggeaffald i praksis. Rammen var Ressourceriget og Wasteland udstillingen i Kolding. Vi planlægger at gentage dagen i år. Har du forslag til en anden god lokalitet? Så kontakt os for nærmere aftale!

 • Byggeaffald skal på nethinden


  Der kom gang i snakken om byggeaffald på Byggeri'18. Over 26.000 besøgte messen, og mange lagde vejen forbi VHGB’s stand, hvor man fik info om god håndtering og VHGB’s tilbud ´. ”Flere skal have byggeaffald på nethinden, og messen var et godt forum til det,” siger Anke Oberender, leder af VHGB.

 • Arkitektfirma har fat i nedrivningerne


  Nedrivning og genanvendelse lapper mere og mere ind over de klassiske arkitektdiscipliner. Det har Friis Andersen Arkitekter taget konsekvensen af og gjort rådgivning om nedrivning til et af virksomhedens specialer.

 • Nu skal der mere gang i genbrug i byggeriet


  Danmark skal være uden affald, og det kræver innovation i byggebranchen. Derfor holder Videncenter for Håndtering og Genanvendelse af Byggeaffald (VHGB) en stor temadag om genanvendelse og genbrug af byggeaffald i praksis.

 • Øget fokus på ressourcer og genanvendelse i byggebranchen


  Et fokusområde for bæredygtigt byggeri er at begrænse brugen af jomfruelige ressourcer. I stedet skal vi styrke genbrug og genanvendelse. Læs mere i interview med leder af VHGB Anke Oberender i interview, som er en optakt til konference om den fremtidssikrede byggeplads til maj. VHGB er partner på konferencen.

 • Program til stor temadag om genbrug og genanvendelse af byggematerialer er nu klart


  21. marts 2018 inviterer VHGB og Miljøstyrelsen til temadag om genbrug og genanvendelse af byggematerialer i praksis, og nu kan du se programmet og tilmelde dig. Der skal skabes et Danmark uden affald og en cirkulær økonomi. Her er bedre udnyttelse af byggeaffald helt afgørende. Så mød op til den store temadag i Kolding.

 • Få et kvikt overblik med kvikke guider


  Du kan nu få hurtigt overblik og input til en række emner om byggeaffald. VHGB har nemlig samlet alle sine kvikguider og tjeklister ét sted – her får du kort og præcis inspiration til alt fra ansvar, forundersøgelser og udbud til tilsyn og genanvendelse.