45 kommuner har nu fælles forvaltningspraksis

45 kommuner har nu fælles forvaltningspraksis


Hidtil har de 45 kommuner på Sjælland og Lolland-Falster haft forskellige måder at håndtere sager om bygge- og anlægsaffald. Derfor kunne sagsbehandlingen variere fra kommune til kommune, når kommunerne skulle vurdere, hvad der skulle ske med fx tungmetaller i maling på beton, eller om sod på en skorsten gjorde murstenene uegnede til genanvendelse.

Men nu har de 45 sjællandske kommuner har nu samlet al deres erfaring og udarbejdet ”Forvaltningsgrundlag for bygge- og anlægsaffald”, hvori det beskrives, hvordan kommunerne ud fra den gældende lovgivning vil forvalte området. Forvaltningsgrundlaget kan medvirke til at mindske forskellen i sagsbehandlingen, dog skal kommunerne naturligvis stadig foretage konkrete individuelle vurderinger.

”Vi er gået sammen om en fælles tolkning og praksis for, hvordan vi fremover behandler sagerne om byggeaffald. Det kan lyde tørt, men det har stor betydning. Dels fordi vi kan være med til at sikre, at miljøproblematiske stoffer ikke ender i fremtidens MDF-plader på børneværelset. Men også så det bliver lettere for virksomheder, der arbejder på tværs af kommunegrænserne at finde ud af, hvilke krav kommunerne stiller”, siger Jannik Lund Olsen, Afsnitsleder i Roskilde Kommune og formand for styregruppen bag det nye forvaltningsgrundlag.

Læs forvaltningsgrundlaget her.