Nyheder

 • Tre nye vejledninger om nedrivning


  Tre nye vejledninger fra Værdibyg viser vejen til en værdiskabende nedrivningsproces. Nedrivning af bygninger er afgørende for bæredygtig omstilling og kan have store negative konsekvenser for klima, miljø, arbejdsmiljø og økonomi, hvis ikke processen håndteres ordentligt. Derfor er god planlægning af nedrivninger essentielle.

 • VCØB fortsætter – med nye bevillinger


  Takket være nye bevillinger fra Realdania og Grundejernes Investeringsfond samt et tilskud fra Miljøstyrelsen vil VCØB i tre år mere stå klar til at besvare spørgsmål om cirkulær økonomi, byggeaffald og genanvendelse og udvikle nye værktøjer.

 • Kom til konference: Bygherrens centrale rolle for cirkulær økonomi


  Er du bygherre - eller rådgiver for bygherrer? Så stig på toget mod cirkulær økonomi i bygge- og anlægsbranchen. Kom og bliv inspireret på konferencen "Bygherrens centrale rolle for cirkulær økonomi i bygge- og anlægsbranchen", der arrangeres af Videncenter for Cirkulær Økonomi i Byggeriet og Bygherreforeningen. Det er den 25. februar 2020.

 • Dialogmøde om Københavns Kommunes byggerier


  Københavns Kommune inviterer til dialogmøde om cirkulær økonomi i kommunens kommende byggerier! Det er den 30. januar med tilmelding senest 27. januar. Det er for entreprenører, ingeniører, arkitekter, nedrivere, byggematerialeleverandører og andre med interesse i at byde ind på kommunens byggeprojekter.

 • Hvad tænker du om træ i byggeriet?


  Hvordan fremmer man brugen af træ i byggeri? Og hvorfor bruger vi træ i langt mindre grad i byggeriet i Danmark end i vores nabolande? Det vil Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen gerne blive klogere på – og har derfor brug for din viden - som du kan give ved at deltage i en anonym spørgeundersøgelse om emnet. Det tager 5-7 minutter.

 • Bygninger og materialer får måske et pas


  Præcis viden om materialers indhold og placering i en bygning vil give bedre mulighed for bæredygtig drift og vedligehold af bygninger - og for øget genbrug og genanvendelse. I fremtiden skal både hele bygninger og de enkelte materialer derfor måske have et pas!

 • Mere om bygnings- og materialepas


  "Ting der ikke er registreret, har ikke en værdi. Vi skal derfor give vores byggerier og materialer personnumre, ligesom vi selv har det. Så får materialerne værdi – i stedet for at blive til affald, når de har været i brug." Med dette citat indledes et nyt Green Paper om bygnings- og materialepas udgivet af Circle House Lab - et partnerskab af 80 virksomheder.

 • Få en cirkulær ressourceplan


  Du kan nu kvit og frit få adgang til et koncept for en cirkulær ressourceplan til brug ved renovering og nedrivning. Det skal sikre mere genanvendelse. Konceptet er udviklet på initiativ af Enemærke & Petersen i samarbejde med Tscherning A/S, CINARK og Teknologisk Institut. Projektet er støttet af InnoByg.

 • Gå i Grøn Projektbank, og find inspiration.


  I Grøn Projektbank er ca. 1.000 offentligt støttede projekter inden for miljø-, fødevare- og bioområdet samlet i en database. Det er Miljø- og Fødevareministeriet, der i samarbejde med Innovationsfonden har etableret Grøn Projektbank for at sikre videndeling, bl.a. til fordel for virksomheder, der planlægger at søge bevillinger i fremtiden.

 • Del viden om genanvendelse på Building Green


  Building Green i Forum finder sted den 30.-31/10. I år har messen sammen med Lendager UP og støttet af Realdania dedikeret et område med fokus på genanvendelse af byggematerialer. VCØB er med og leverer et indlæg til en af fire talks. Emnet er levering og leveringssikkerhed, og det er 30/10 fra kl. 10.15 til 11.30.