Nyheder

 • Nye møder i Netværk for Nedrivning


  Netværk for Nedrivning inviterer til nye møder. Vælg mellem øst og vest. Det er d. 9/10 hos Dansk Miljø Analyse i Vedbæk og d. 23/10 2019 hos Kingo Karlsen i Silkeborg. Begge steder fra kl. kl. 9.00 til 12.00.

 • Kom til konference: Bygherrens centrale rolle for cirkulær økonomi


  Kom til konference om bygherrens centrale rolle i at gøre cirkulær økonomi til en realitet, et emne, der knytter sig til verdensmål 12 om ansvarligt forbrug og produktion. Det er den 25. februar 2020 i København. VCØB og Bygherreforeningen står bag.

 • Nu lanceres Circle House Lab


  Den 12. september lanceres Circle House Lab. Projektet samler over 60 cirkulære frontløbere fra byggebranchen for sammen med Dansk Standard at udvikle nye EU byggestandarder for dansk og europæisk cirkulært byggeri. Det sker for at realisere potentialet i cirkulær økonomi i dansk byggeri.

 • IDA stiller skarpt på byggeaffald


  Ingeniørforeningen Danmark – IDA – holder i denne uge heldags-arrangement om miljøproblemer ved at håndtere byggematerialer i forbindelse med nedrivning og renovering. VCØB deltager med et indlæg. Der meldes om udsolgt – men med mulighed for at komme på venteliste.

 • Giv dit input til bygnings- og materialepas


  Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen er i gang med at få afdækket, hvilken viden der findes i dag om bygnings- og materialepas – dvs. registreringer af hvilke materialer der bruges i bygninger. Udfyld et spørgeskema, og giv dit input. Det tager højst fem minutter.

 • Hvordan er den værdiskabende nedrivningsproces...synes du?


  Værdibyg sætter gang i at udarbejde af nye vejledninger til værdiskabende nedrivningsprocesser. Vær med til at give dit input til den gode nedrivningsproces - og kom workshops i København eller Kolding.

 • Ny rapport om termisk rensning for PCB


  En ny rapport udgivet af Københavns Kommune viser bl.a., at man kan nedbringe totalkoncentrationen og afgasningen af PCB fra højt kontaminerede materialer, og at man kan nedbringe afgasningen af PCB fra lavt kontaminerede materialer.

 • Klar til nye møder i nedrivningsnetværk


  Netværk for Nedrivning inviterer i juni til nye møder i netværket. Formålet er at medvirke til, at nedrivningsprojekter bliver gennemført bedre arbejdsmiljø- og miljømæssigt, afdække udfordringerne i nedrivningsprojekter og pege på løsninger, der virker i praksis. Det er gratis at deltage.

 • Stil skarpt på Design for Disassembly


  En ny håndbog om genbrug af bygninger og bygningsdele stiller skarpt på Design for Disassembly. Det vil sige, hvordan man designer bygninger, som kan skilles ad igen om mange år og derefter genbruges eller genanvendes.

 • Kan cirkulær økonomi gå hånd-i-hånd med et godt arbejdsmiljø?


  Cirkulær økonomi vil ændre arbejdsprocesserne på byggepladsen ved nedrivninger – og blandt andet kræve et fast blik på arbejdsmiljøforholdene allerede under projekteringen.