Nyheder

 • Gå ikke glip af Building Green konferencen


  Building Green konferencen finder sted i Forum, Kbh. den 31/10 og 1/11 2018. VHGBs centerleder Anke Oberender deltager i en VIP-diskussion med temaet: Cirkulær omstilling som en god forretning! Kom og vær med - og få inspiration til at skabe forretning ud af den grønne omstilling.

 • Nye guider om genbrug og genanvendelse


  VHGB har udarbejdet to nye guider, der handler om henholdsvis genbrug af gamle byggematerialer og genanvendelse af gamle materialer i nye produkter. At genbruge til samme formål eller genanvende gamle materialer, reducerer ressourcespild og brugen af nye råvarer.

 • Nu udvælges de bedste ideer og løsninger


  Fra på mandag den 8. oktober kan der ikke længere sendes ideer og løsninger til Realdanias Circular Construction Challenge. Nu er det i stedet blevet tid til at fordybe sig i virksomhedernes indsendte ideer og løsninger. Der udpeges 6 finalister på Building Green konferencen. Vi glæder os til at skabe en verden uden affald sammen med jer!

 • Genbrug og genanvendelse kræver godt samarbejde


  VHGB og DAKOFA holdt 24. august en workshop om genbrug og genanvendelse af byggematerialer. Det skete i anledning af kick-off af Realdanias Circular Construction Challenge I BLOX I København. Hent præsentationer fra dagen nederst.

 • Ny undersøgelse: Kommuner har meget forskellig praksis for byggeaffald


  Der er forskellig praksis for, hvilke miljøfarlige stoffer kommunerne kræver byggeaffald undersøgt for. Det dokumenteres i en ny undersøgelse gennemført af Videncenter for Håndtering og Genanvendelse af Byggeaffald.

 • Klar til Circular Construction Challenge?


  Tilmeld dig kick-off dagen for Realdanias store Circular Construction Challenge fredag den 24. august 2018. Der er fire events, du kan tilmelde dig – bl.a. tre timer om genbrug af byggeaffald. Arrangører af eventen om byggeaffald er VHGB og DAKOFA. Det foregår i BLOX i Kbh.

 • Tag på grundkursus i byggeaffald


  Har du brug for et grundkursus i, hvordan man håndterer byggeaffald korrekt? Så kan du stadig nå at tilmelde dig til VHGB’s grundkursus om håndtering af byggeaffald. Du kan være med i Kbh. den 12/9-18 eller Aarhus den 14/9-18 fra 9.00 til 15.00. Det koster kun 500 kr.

 • Ny vejledning om genbrug af mursten


  VHGB har udgivet en vejledning med best practice beskrivelser for at genbruge mursten. Vejledningen er yderst nyttig for både bygherrer, entreprenører og rådgiver m.fl., der vil sikre, at mursten bliver genbrugt til at skabe nye byggerier.

 • Nye kriterier for byggeaffald


  Nu er det obligatorisk for kommunerne at bruge det såkaldte økotoks-kriterie. Det kan gøre det dyrere at komme af med visse typer affald. For byggeaffald er det primært de ikke-rensningsegnede materialer, der påvirkes – fx malet træ, linoleum, fliser, gips samt PVC med indhold af zink eller bly.

 • Kom til temadag om byggeaffald - og Circular Construction Challenge kick-off


  Fredag den 24. august 2018 kan du komme på temadag om genbrug af byggeaffald. Arrangør er VHGB og DAKOFA, og anledningen er kick-off af Realdanias store Circular Construction Challenge. Det er i BLOX i Kbh.