Nyheder

 • Genbrug og genanvendelse kræver godt samarbejde


  VHGB og DAKOFA holdt 24. august en workshop om genbrug og genanvendelse af byggematerialer. Det skete i anledning af kick-off af Realdanias Circular Construction Challenge I BLOX I København. Hent præsentationer fra dagen nederst.

 • Ny undersøgelse: Kommuner har meget forskellig praksis for byggeaffald


  Der er forskellig praksis for, hvilke miljøfarlige stoffer kommunerne kræver byggeaffald undersøgt for. Det dokumenteres i en ny undersøgelse gennemført af Videncenter for Håndtering og Genanvendelse af Byggeaffald.

 • Klar til Circular Construction Challenge?


  Tilmeld dig kick-off dagen for Realdanias store Circular Construction Challenge fredag den 24. august 2018. Der er fire events, du kan tilmelde dig – bl.a. tre timer om genbrug af byggeaffald. Arrangører af eventen om byggeaffald er VHGB og DAKOFA. Det foregår i BLOX i Kbh.

 • Tag på grundkursus i byggeaffald


  Har du brug for et grundkursus i, hvordan man håndterer byggeaffald korrekt? Så kan du stadig nå at tilmelde dig til VHGB’s grundkursus om håndtering af byggeaffald. Du kan være med i Kbh. den 12/9-18 eller Aarhus den 14/9-18 fra 9.00 til 15.00. Det koster kun 500 kr.

 • Ny vejledning om genbrug af mursten


  VHGB har udgivet en vejledning med best practice beskrivelser for at genbruge mursten. Vejledningen er yderst nyttig for både bygherrer, entreprenører og rådgiver m.fl., der vil sikre, at mursten bliver genbrugt til at skabe nye byggerier.

 • Nye kriterier for byggeaffald


  Nu er det obligatorisk for kommunerne at bruge det såkaldte økotoks-kriterie. Det kan gøre det dyrere at komme af med visse typer affald. For byggeaffald er det primært de ikke-rensningsegnede materialer, der påvirkes – fx malet træ, linoleum, fliser, gips samt PVC med indhold af zink eller bly.

 • Kom til temadag om byggeaffald - og Circular Construction Challenge kick-off


  Fredag den 24. august 2018 kan du komme på temadag om genbrug af byggeaffald. Arrangør er VHGB og DAKOFA, og anledningen er kick-off af Realdanias store Circular Construction Challenge. Det er i BLOX i Kbh.

 • Brug for grundkursus i byggeaffald?


  Så har VHGB igen åbnet op for tilmelding til vores populære grundkursus i byggeaffald. Du kan vælge mellem d. 12/9 i Så har VHGB igen åbnet op for tilmelding til vores populære grundkursus i byggeaffald. Du kan vælge mellem d. 12/9 i Kbh. og d. 14/9 i Aarhus. Kurset giver en grundig indføring i regler og ansvar samt i en række nøgleprocesser omkring det at håndtere byggeaffald. Det koster kun 500 kr.

 • Minikonference udvider - vil du med?


  Der er så stor interesse for en minikonference om byggeaffald, som IDA og VHGB holder på onsdag, at arrangementet er flyttet til et større lokale. Og dermed er der også blevet ekstra pladser – så tilmeld dig inden mandag kl. 12, hvis du vil med.

 • Hvad kan genbruges og genanvendes i dag?


  Med en ny guide fra VHGB kan du få overblik over, hvilke gamle byggematerialer fra en nedrivning eller renovering der i dag er mulighed for at genbrug eller genanvende. Du kan bruge guiden, uanset om du er bygherre, rådgiver, entreprenør eller miljømedarbejder i en kommune.