Nyheder

 • Byggebranchen vil have bæredygtighed


  Et bredt udsnit af den danske byggebranche har netop offentliggjort et oplæg til en frivillig bæredygtighedsklasse i bygningsreglementet. Det sker for at fremme bæredygtighed i byggeriet og øge branchens eksportmuligheder. Genanvendelse af byggeaffald er et centralt element.

 • Kom og bliv klogere på byggeaffald


  IDA og VHGB holder en minikonference om byggeaffald. Det foregår om eftermiddagen d. 20/6-18 hos IDA i København. Her kan du få en kvik gennemgang af regler og nye tiltag inden for genbrug og genanvendelse af byggematerialer. Det er gratis for IDA medlemmer og koster kun 100 kr. for ikke-medlemmer.

 • Konference: Fra affald til grønt guld


  Vær med på konference om, hvordan du gør bygge- og anlægsaffald til grønt guld. Du får input til realistiske muligheder for cirkulært design, sporbarhed og dokumentation. VHGB deltager i stærkt panel, der vil debattere byggebranchens cirkulære fremtid. Det er gratis og i Taastrup d. 17/5-18.

 • Må vi stadig informere dig?


  På grund af den nye persondatalov skal vi være sikre på, at du fortsat samtykker i, at vi må sende dig vores nyhedsbreve. Derfor gør vi opmærksom på, at hvis du ikke længere ønsker at modtage vores nyhedsbrev, kan du nederst i hver eneste nyhedsbrev sendt fra os trykke på afmeld, og du vil efterfølgende blive taget af listen. Vi håber stadigvæk at måtte informere dig.

 • Bliv bedre til at håndtere byggeaffald


  50 personer var i sidste uge på VHGB’s åbne kursus om, hvordan man håndterer byggeaffald korrekt. Det blev til to vellykkede kurser bl.a. med besøg på genbrugspladsen, og nu går planlægningen af sensommerens åbne VHGB kurser i gang. Men kan I ikke vente, kan I også bestille kurser og indlæg specifikt til jeres virksomhed.

 • Hvordan kortlægger du før nedrivning?


  En ny udgivelse beskriver fire faser til at opnå god ressourcekortlægning forud for nedrivning eller renovering. Også rammerne for konkrete værktøjer til formålet er beskrevet. Det er i Miljøprojekt nr. 2006, 2018.

 • Kom på kursus i byggeaffald 2/5 eller 3/5


  VHGB's heldagskursus "Hvordan håndterer du byggeaffald korrekt?" er nu åbent for tilmelding. Det er for dig, som vil være bedre til at løse opgaver med byggeaffald og vil gerne lære mere om reglerne. Næste kursus er i Gentofte den 2/5 og Middelfart den 3/5-2018.

 • Stripning kan mere end du tror


  Termisk stripning er en metode til at reducere mængden af PCB og har bl.a. været anvendt på indskolingsbygningen på Gadstrup Skole i Roskilde Kommune.

 • Hvad kan du bruge livscyklusvurderinger til?


  En LCA – livscyklusvurdering – hjælper med reducere bygningers miljøpåvirkning – både ved nybyggeri og renovering. VHGB har derfor udgivet en kvikguide om LCA til byggeri, hvor du kan læse mere – herunder også om, hvordan genanvendte materialer.

 • Få adgang til slides fra temadag


  Du kan nu downloade slides fra en række af indlægsholderne på marts måneds succes-temadag om genanvendelse & genbrug af byggeaffald i praksis. VHGB gentager temadagen senere i år – kontakt os hvis du har gode og gratis lokaler med plads til op til 80 deltagere.