Nyheder

 • Program for Circular Build Forum er klar


  2 dage om cirkulær økonomi i byggeriet fordelt på 17 sessioner. Dertil gallamiddag, overnatning og forplejning. Synes du, det lyder fantastisk? Så skal du med til Circular Build Forum 18.-19. august i Middelbart. Du kan bl.a. deltage i VCØB’s session "Hvordan skaber vi forretning?" Se fuldt program her.

 • Ny SBi-anvisning om isoleringsmaterialer i gang


  Der er taget hul på at udvikle en ny SBi-anvisning om isoleringsmaterialer og deres anvendelse – med indhold om en bred palet af materialer. BUILD, AAU, er pennefører, og en følgegruppe med VCØB og aktører fra byggeriet leverer input og sparring. Anvisningen forventes færdig i efteråret 2022.

 • Langt mere plastik fra byggebranchen skal genanvendes


  Et nyt sektorsamarbejde mellem Miljøministeriet og Dansk Industri skal være med til at sikre, at målet om, at 25 procent af al plastik skal udsorteres til genanvendelse i 2025 og 75 procent i 2030. I dag indsamles cirka en femtedel af plasten i byggeriet. Læs mere på Miljøministeriets hjemmeside.

 • Følg nu også VCØB på Facebook


  VCØB har fået en Facebook side for i højere grad at kunne sprede viden til udførende håndværkere og private bygherrer. I forvejen er VCØB på LinkedIn og Twitter. På Facebook deler vi opslag målrettet målgruppen, quizzer om byggeaffald m.m. Kom og vær med :-).

 • Hør om national strategi for bæredygtigt byggeri


  Du kan nu blive klogere på den nye nationale strategi for bæredygtigt byggeri på et temamøde torsdag den 3. juni kl. 14.30-16.00. Bl.a. præsenterer indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek sine overvejelser om, hvordan hele branchen skal kunne følge med i den kommende indfasning af krav til bygningers klimaaftryk.

 • Klar til klimaomstilling?


  Er du klar til klimaomstilling? Det var spørgsmålet Byggeriets Uddannelser stillede og samlede 100 deltagere fra byggeri, skoler og organisationer om i et webinar om bæredygtighed og efteruddannelse. VCØB var blandt oplægsholderne. Hvis du gik glip af mødet, kan du downloade præsentationerne i linket, og du kan også tilmelde dig et nyt Bæredygtighedspanel.

 • Coming up: Danmarks nye kongres for bæredygtigt byggeri


  Circular Build Forum er Danmarks nye årlige kongres for organisationer, virksomheder, myndigheder og enkeltpersoner, som arbejder for byggeriets bæredygtige udvikling. Det foregår fysisk i HUSET Middelfart den 18. - 19. august 2021. Kongressen byder på faglige sessioner og workshops – og ikke mindst muligheden for at netværke. Læs mere, og meld dig til i linket.

 • Bliv klogere på hvad andre lande gør


  Bolig- og Planstyrelsen har udgivet en rapport om andre landes tilgange til klimavenligt byggeri og om samfundsøkonomiske konsekvenser ved klimavenligt byggeri. Fx kan man i rapporten læse om Holland, der er særligt langt fremme reguleringsmæssigt på området med regler for LCA. Læs rapporten i linket.

 • Gratis webinarer for den europæiske nedrivningsbranche


  European Demolition Association (EDA), den europæiske nedrivningsforening, holder fra tid til anden gratis webinarer om emner, der også er relevante for nedrivningsbranchen i Danmark. Bl.a. holder VCØB's centerleder Anke Oberender et webinar indlæg den 16. juni. Læs mere i linket, og se om der er webinarer, som kan interesse din virksomhed.

 • Take back-ordninger er hjertet i cirkulær økonomi


  Læs om forskellige virksomheders erfaringer med konkrete take back initiativer og modeller for genbrug og genanvendelse i det nye Green Paper om take back fra virksomhedspartnerskabet Circle House Lab. Netop udkommet i dag. Billedet er fra take back hos virksomheden Tarkett.