Nyheder

 • Følg nu også VCØB på Facebook


  VCØB har fået en Facebook side for i højere grad at kunne sprede viden til udførende håndværkere og private bygherrer. I forvejen er VCØB på LinkedIn og Twitter. På Facebook deler vi opslag målrettet målgruppen, quizzer om byggeaffald m.m. Kom og vær med :-).

 • Hør om national strategi for bæredygtigt byggeri


  Du kan nu blive klogere på den nye nationale strategi for bæredygtigt byggeri på et temamøde torsdag den 3. juni kl. 14.30-16.00. Bl.a. præsenterer indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek sine overvejelser om, hvordan hele branchen skal kunne følge med i den kommende indfasning af krav til bygningers klimaaftryk.

 • Klar til klimaomstilling?


  Er du klar til klimaomstilling? Det var spørgsmålet Byggeriets Uddannelser stillede og samlede 100 deltagere fra byggeri, skoler og organisationer om i et webinar om bæredygtighed og efteruddannelse. VCØB var blandt oplægsholderne. Hvis du gik glip af mødet, kan du downloade præsentationerne i linket, og du kan også tilmelde dig et nyt Bæredygtighedspanel.

 • Coming up: Danmarks nye kongres for bæredygtigt byggeri


  Circular Build Forum er Danmarks nye årlige kongres for organisationer, virksomheder, myndigheder og enkeltpersoner, som arbejder for byggeriets bæredygtige udvikling. Det foregår fysisk i HUSET Middelfart den 18. - 19. august 2021. Kongressen byder på faglige sessioner og workshops – og ikke mindst muligheden for at netværke. Læs mere, og meld dig til i linket.

 • Bliv klogere på hvad andre lande gør


  Bolig- og Planstyrelsen har udgivet en rapport om andre landes tilgange til klimavenligt byggeri og om samfundsøkonomiske konsekvenser ved klimavenligt byggeri. Fx kan man i rapporten læse om Holland, der er særligt langt fremme reguleringsmæssigt på området med regler for LCA. Læs rapporten i linket.

 • Gratis webinarer for den europæiske nedrivningsbranche


  European Demolition Association (EDA), den europæiske nedrivningsforening, holder fra tid til anden gratis webinarer om emner, der også er relevante for nedrivningsbranchen i Danmark. Bl.a. holder VCØB's centerleder Anke Oberender et webinar indlæg den 16. juni. Læs mere i linket, og se om der er webinarer, som kan interesse din virksomhed.

 • Take back-ordninger er hjertet i cirkulær økonomi


  Læs om forskellige virksomheders erfaringer med konkrete take back initiativer og modeller for genbrug og genanvendelse i det nye Green Paper om take back fra virksomhedspartnerskabet Circle House Lab. Netop udkommet i dag. Billedet er fra take back hos virksomheden Tarkett.

 • Ny guide om cirkulær produktion


  VCØB har udgivet en ny kvikguide med tips til materialeproducenter, der vil i gang med at omstille til cirkulær produktion.

 • Invitation til gratis event: Klar til klimaomstillingen?


  Byggeriets Uddannelser er klar med en gratis digital event den 19. maj, hvor en stribe oplægsholdere i løbet af to timer giver dig indspark til at blive klar til omstillingen til bæredygtighed i byggeriet. VCØB er med som en af oplægsholderne.

 • Cirkulær økonomi for FRI Young Professionals


  FRI YP og Videnscenter for Cirkulær Økonomi i Byggeriet (VCØB) inviterer til fysisk workshop den 18. maj kl. 15.00_17.00 i Industriens Hus om cirkulær økonomi i byggeriet. Det er for alle under 40 år, som arbejder i en virksomhed, der er medlem af FRI – Foreningen af Rådgivende Ingeniører. Foto: Søren Nielsen