Nyheder

 • Var du ikke til webinar om sporbarhed? Bliv klog på emnet alligevel


  På et velbesøgt webinar i november satte VCØB og Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling i NordDanmark (NBE) fokus på sporbarhed og dokumentation af bygge- og anlægsaffald. Du kan hente slides fra mødet her - og bl.a. få viden om den snart ændrede affaldsbekendtgørelse

 • Invitation til webinar: Fra affald til ressource


  På et webinar den 25/11-20 sætter VCØB og Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling i NordDanmark (NBE) fokus på sporbarhed og dokumentation af bygge- og anlægsaffald. Alle med interesse i emnet kan være med.

 • 45 kommuner har nu fælles forvaltningspraksis


  Nye retningslinjer for god forvaltningspraksis af bygge- og anlægsaffald skaber bedre overblik og større sikkerhed for virksomhederne i de 45 kommuner på Sjælland, Lolland og Falster – og giver mulighed for en mere sikker genanvendelse af byggematerialer.

 • Kom til konference om bæredygtig beton


  Hvordan kan verdens mest anvendte byggemateriale, beton, være en del af fremtidens klimavenlige byggeri? Det vil en række fremtrædende aktører give deres svar på til konferencen ”Made in sustainable concrete” den 26/11-20. Det er muligt at deltage fysisk og online.

 • Nyt forum om cirkulær økonomi


  Circular Build Forum er Danmarks nye årskongres for organisationer, virksomheder, myndigheder og enkeltpersoner, som arbejder for cirkulær økonomi i byggeriet. Den afholdes første gang 27/1-28/1 2021. Initiativtagere er DI Dansk Byggeri, VCØB, Teknologisk Institut og Molio, og et bredt repræsentantskab bakker op.

 • Bliv certificeret miljørådgiver


  Du kan nu blive certificeret miljørådgiver og blive klædt på til at navigere i reglerne for sikkerhed, sundhed, affald og miljø ved nedrivnings- og renoveringsprojekter. Kurset udbydes af Molio, mens VCØB er blandt underviserne.

 • Hvordan står det til med Danmarks råstoffer?


  Sand, grus og andre mineralske råstoffer er ikke-fornybare ressourcer, og derfor skal vi passe godt på dem. Få overblik over råstoffer i Danmark, og hvordan vi kan gøre råstofindvindingen mere bæredygtig i fremtiden.

 • Kursus om bæredygtigt byggeri for byggesagsbehandlere


  Hvordan kan kommunale byggesagsbehandlere vejlede bygherrer, der vil anvende genbrugsmaterialer? Lær om dokumentationskrav og krav til bæredygtigt byggeri på kurset ”Byggetilladelser til bæredygtigt byggeri”, som VCØB har udviklet sammen med COK.

 • Få gratis telefonisk vejledning hos VCØB


  Har du spørgsmål om cirkulær økonomi i byggeriet? Så husk du kan få gratis telefonvejledning hos VCØB. Fx om hvilke typer af bygge- og anlægsmaterialer, der kan indeholde miljøfarlige stoffer, hvilken lovgivning man skal følge, og om kriterier man kan lægge til grund for genbrug og genanvendelse af byggematerialer.

 • Mere cirkulær viden til dig på VCOB.dk


  På VCØBs hjemmeside er der nu mere frit tilgængelig viden til dig om cirkulært byggeri, cirkulær nedrivning og cirkulær økonomi. Al den eksisterende information om håndtering af byggeaffald får du stadig, men VCØB har udvidet med information om en større del af den cirkulære proces.