Du er her: Forside / Sådan gør du / Kvikguider

Kvikguider

Her kan du downloade forskellige kvikguides og tjeklister om emner inden for cirkulær økonomi og håndtering af byggeaffald.

Ansvar, forundersøgelser og tilsyn

VHGB_Kvikguide_XRF_scanner.pdf (1)
17/02/22

XRF-scanning

Denne guide handler om brug af XRF-scanner. Det er et håndholdt måleinstrument til at få en indikation af, om der er tungmetaller i bygninger.

Hent pjecen (pdf)
VCOB_Kvikguide_boligejer.pdf
17/02/22

Private boligejeres ansvar for byggeaffald

Byggeaffald fra bolig og grund er boligejerens ansvar, både ved nedrivning, ombygning og renovering. Denne guide fortæller om ansvaret, og hvad det betyder i praksis.

Hent pjecen (pdf)

Cirkulær økonomi og bæredygtighed

Guide_miljocertificeringsordninger_producenter.pdf
17/02/22

Hvordan tæller cirkulær økonomi med i miljøcertificeringsordninger for bygninger?

Denne guide giver overblik over de miljøcertificeringsordninger, som oftest anvendes på byggeri og byggevarer, og som tæller cirkulær økonomi med i deres pointsystemer, fx brug af genbrugte eller genanvendte byggematerialer.

Hent pjecen (pdf)
VCOB_guide_baeredygtig_haandvaerksvirksomhed.pdf
17/02/22

Hvordan bliver din håndværksvirksomhed mere bæredygtig?

Bæredygtighed og cirkulær økonomi vinder frem, og håndværksvirksomheder møder stigende krav fra bygherrer. I denne guide får du inspiration til, hvordan din virksomhed i praksis kan komme i gang med bæredygtighed og cirkulær økonomi.

Hent pjecen (pdf)
VCOB_Kvikguide_Kom i gang med cirkulær produktion.pdf
17/02/22

Kom i gang med cirkulær produktion

Materialeproducenter, der vil bidrage til en mere bæredygtig og cirkulær økonomi inden for byggeri og anlæg, skal vurdere sammensætningen og behandlingen af deres produkter ud fra en cirkulær tankegang. Få cirkulære tips i denne guide.

Hent pjecen (pdf)
VHGB_Kvikguide_cirkulaer_oekonomi.pdf
17/02/22

Cirkulær økonomi

Cirkulær økonomi går ud på at minimere ressourcespild - og dermed opnå mindre affald. Det kræver fokus på affaldsforebyggelse, forberedelse til genbrug, genbrug samt genanvendelse. Læs mere om cirkulær økonomi i byggebranchen i denne guide.

Hent pjecen (pdf)

Genbrug og genanvendelse

Tjekliste til bygherrer om krav ved genanvendelse.pdf
17/02/22

Bygherrer om krav ved genanvendelse

Få inspiration i tjeklisten til, hvad bygherrer bør gøre sig klart, inden de stiller krav om genanvendte materialer i et nybyggeri eller renoveringsprojekt.

Hent pjecen (pdf)

Livscyklusvurdering samt CO2-opgørelser

VCOB_Kvikguide_Co2 og ressourceopgoerelse.pdf
17/02/22

CO2- og ressourceopgørelse - hvordan?

Hvor meget CO2 og hvor mange ressourcer kan der spares, når man genbruger affald fra bygninger? Hvor stor er klimabelastningen fra min bygning? Til spørgsmål som disse har man brug for at opgøre CO2-forbrug, CO2-besparelser eller ressourceforbrug. Få hjælp til hvordan i denne guide

Hent pjecen (pdf)
VHGB_Kvikguide_LCA.pdf
17/02/22

Livscyklusvurdering

En livscyklusvurdering (Life Cycle Assesment) er en metode til at vurdere potentielle miljøpåvirkninger af produkter og ydelser. Læs i kvikguiden mere om LCA til brug i byggeri.

Hent pjecen (pdf)