Cirkulært byggeri handler om at bygge, så der hverken tabes kostbare ressourcer undervejs, eller når en bygning eller en del af en bygning en gang i fremtiden har udtjent sit formål, som der er stort fokus på bæredygtighed, totaløkonomi, CO2-besparelser og reduceret ressourceforbrug i byggebranchen.
Læs mere Har du styr på cirkulært byggeri?Vidste du, at…VCØB har en sektion på VCOB.dk, hvor du kan læse dig dybt ned i cirkulær økonomi i byggeriet, og hvordan du kommer med på den cirkulære vogn? Find masser af gratis viden og vejledning på VCOB.dk.
Læs mere Sådan kommer du i gang med cirkulær økonomiBusiness Aabenraa afholder et gratis fyraftensmøde d. 13. jan 2022 om lovgivningen inden for affaldshåndtering og genbrug, hvor de har inviteret nogle af deres nationale og lokale samarbejdspartnere samt VCØB til at fortælle om procedurer og praktik på området.
Læs mere Fyraftensmøde: Affaldshåndtering på byggepladsen og genbrugDen to dage lange konference, Circular Build Forum, løber af stablen d. 17.-18. marts 2022. VCØB er medarrangør og tovholder på den seance, der hedder 'Introduktion til cirkulær økonomi og bæredygtighed'. Husk at købe din billet til Early-Bird-pris inden d. 10. jan. – så du sparer 1.000 kr.
Læs mere Er du klar til Circular Build Forum 2022?Deltag i en inspirerende, online konference d. 22. feb. 2022, hvor der stilles skarpt på cirkulært byggeri og hvordan du som aktør i byggebranchen kan gøre en forskel for at mindske byggesektorens ressourceforbrug og CO2-udledning. Vejle Kommune står bag konferencen i samarbejde med blandt andre VCØB.
Læs mere Deltag i konference om cirkulært byggeriKan det betale sig CO2-mæssigt at bygge med genbrugte byggevarer eller byggevarer med genanvendt indhold fremfor med byggevarer fremstillet af jomfruelige råvarer? VCØB har udgivet en guide med generiske I nøgletal til at besvare dette spørgsmål.
Læs mere CO2: Er brugt altid bedre end jomfrueligt?Bliv opdateret på din viden om LCA, brugte materialers holdbarhed og hvordan du undgår skadelige stoffer. En ny filmserie giver ordet til forskerne, der svarer på byggebranchens spørgsmål om cirkulært byggeri. Filmserien kan bruges som inspiration på netværksmøder, til kompetenceudvikling og i undervisning.
Læs mere Filmserie giver tommelfingerregler for cirkulært byggeriDen landsdækkende portal BygCirkulært.dk har gjort det endnu nemmere – og gratis – at finde, tilbyde og efterlyse brugte eller overskydende byggematerialer. Det er Gladsaxe Erhvervsby og Gladsaxe Kommune, der står bag, men alle kan bruge portalen. Så tag fat i jer selv og jeres underleverandører, få lagt jeres materialer på – og tænk det med i jeres nye byggerier.
Læs mere Har du byggematerialer i overskud?En DTU rapport fra tidligere i år anbefaler, at der etableres nationale bygnings- og materialepas, og at der skelnes mellem de to typer af pas. Formålet vil være at sikre tilgængelig information om bygningers og byggevarers indhold, egenskaber m.m. som grundlag for at opnå øget genbrug og genanvendelse i byggeriet.
Læs mere DTU anbefaler ordning for bygnings- og materialepasHvad vil det sige at bygge bæredygtigt? Og hvilke materialer kan og bør man som bygherre anvende i sit byggeri? På et seminar sætter Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar (FBSA) og Bygherreforeningen fokus på bæredygtige byggematerialer med spændende oplæg og cases om bl.a. bæredygtighedsstrategi, biobaserede byggematerialer og cirkulær økonomi. VCØB er blandt oplægsholderne.
Læs mere Seminar: Hvad er bæredygtige byggematerialer?Kom til morgenwebinar den 29/11 i BLOXHUB, og bliv opdateret på tommefingerregler for at bygge med brugte materialer, og hvordan virksomheder kan blive bedre til at samarbejde med forskerne og vice versa. Bag webinaret står Responsible Assets, DTU, BUILD på Aalborg Universitet og Teknologisk Institut. Deltagelse er gratis.
Læs mere Webinar: Forskning baner vejen til cirkulære valgEn ny guide fra VCØB primært til producenter giver overblik over de miljøcertificeringsordninger, som oftest anvendes på byggeri og byggevarer, og svarer på, hvordan ordningerne inddrager cirkulær økonomi i deres pointsystemer, fx brug af genbrugte eller genanvendte byggematerialer.
Læs mere Ny guide om cirkulær økonomi i miljøcertificeringsordninger