Du er her: Forside / Aktuelt / Nyheder 2022 / MUDP vil gerne støtte flere cirkulære projekter i byggeriet

MUDP vil gerne støtte flere cirkulære projekter i byggeriet

MUDP vil gerne støtte flere cirkulære projekter i byggeriet

Miljøteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram, MUDP, har i 2022 afsat 120 mio. kr. til at fremme grøn teknologi. En del af beløbet skal gerne gå til byggeriet.

MUDP-sekretariatet holder til i Miljøstyrelsen men har egen uafhængig bestyrelse, der hvert år giver tilskud til test af nye teknologier, der har en miljøgevinst. I 2022 er der afsat 120 mio. kr. og Bjørn Olsen, AC-fuldmægtig i Miljøstyrelsen, håber, at mange flere virksomheder fra byggeindustrien vil ansøge om støtte til cirkulære projekter.

”Vi har de sidste år givet støtte til flere projekter fra byggeindustrien, der alle fremmer cirkularitet og bæredygtighed. Og hvert år bestræber vi os på, at nå ud til flest muligt med budskabet om, at virksomheder kan søge tilskud til deres projekt  i MUDP” siger Bjørn Olsen.

Fire områder i fokus

MUDP har særligt fokus på projekter inden for fire områder:

  • Rent vand og ren luft
  • Cirkulær økonomi
  • Miljøfarlige stoffer og bedre kemi
  • Vild natur, biodiversitet og klima

Virksomheder kan få op til 70% tilskud til at gennemteste nye produkter eller designprincipper. Virksomheder som Lendager Group, Norrecco og Lejerbo  har tidligere fået tilskud til at udvikle teknologier og produkter, der styrker cirkulært byggeri. Sekretariatet giver gerne sparring til interesserede virksomheder, inden de sender en ansøgning afsted.

”Interesserede virksomheder kan sende MUDP-sekretariatet en side, hvor de beskriver, hvad deres idé er. Så giver sekretariatet sparing på, om ideen er relevant for MUDP, og hvad man eventuelt skal være opmærksom på,” forklarer Bjørn Olsen.

MUDP kan ansøges tre gange årligt – næste gang 5. maj kl 12.00 - gennem ansøgningsskema her: