Du er her: Forside / Aktuelt / Nyheder 2023 / VCØB Community bliver nu medlemsfinansieret – vil I være med til at drive udviklingen?

VCØB Community bliver nu medlemsfinansieret – vil I være med til at drive udviklingen?

VCØB Community bliver nu medlemsfinansieret – vil I være med til at drive udviklingen?

Fra det nye år vil der være et kontingent forbundet med at være medlem af VCØB Community. Et kontingent, der bidrager til, at din virksomhed i partnerskab med andre kan være med til at skubbe på udviklingen af cirkulære løsninger og af et cirkulært marked i byggebranchen.

Frem til 31. oktober 2023 har VCØB og VCØB Community været finansieret af Realdania og Grundejernes Investeringsfond.

Da den finansiering stopper nu, er der behov for at gøre VCØB og VCØB Community medlemsfinansieret for at sikre, at VCØB Community og al den viden, der er skabt i VCØB og på hjemmesiden VCOB.dk kan blive bevaret og videreudviklet.

Fra 1. januar 2024 vil der derfor være et kontingent forbundet med at være medlem af VCØB Community. Et kontingent, der bidrager til, at din virksomhed i partnerskab med andre kan være med til at skubbe på udviklingen af cirkulære løsninger og af et cirkulært marked i byggebranchen. Som medlem vil du dermed få november og december 2023 gratis. 

Vi håber meget, at din virksomhed eller organisation fortsat vil bidrage til udviklingen af fælles viden og udbredelse af cirkulære løsninger, selvom der bliver en betaling for at kunne være med i VCØB Community.

Om VCØB
VCØB Community blev dannet i 2021 og står på en platform af viden udviklet i Videncenter for Cirkulær Økonomi i Byggeriet, som blev etableret i 2016.

VCØB Community tæller i dag et partnerskab af 153 toneangivende virksomheder og organisationer, der arbejder sammen om at udvide markedet for cirkulært byggeri ved at skabe viden og forbinde virksomheder, organisationer og offentlige myndigheder, som arbejder med genbrug, genanvendelse og cirkulære designprincipper.

Medlemmerne tæller bygherrer, kommuner, arkitekter, rådgivere, entreprenører, nedrivere, forskere, uddannelsesinstitutioner, brancheorganisationer, standardiseringsorganer og mange flere.

Hvad får I for pengene?
Helt overordnet vil jeres medlemskab bidrage til, at byggebranchen og bygherrer fortsat har en fælles vidensbase og et samlende forum, som udvikler og formidler viden om cirkulær økonomi i byggeriet.

I vil dermed være med til at modne markedet for alle, som ønsker at arbejde cirkulært i byggebranchen. I får samtidig adgang til et stort netværk af andre, som arbejder med cirkulær økonomi i byggeriet.

Vi har mange ideer til hvad branchen kan bruge VCØB Community til, og med det commitment, vi møder blandt de nuværende medlemmer, forventer vi, at vi kan fortsætte udviklingen af VCØB Community.

Som medlem af VCØB Community vil du med til at sikre, at hele branchen fortsat har adgang til uvildig viden, herunder:

 • Hjemmesiden VCOB.dk
 • Nyhedsbreve og LinkedIn profil
 • Gratis webinarer om temaer inden for cirkulært byggeri
 • Guider, vejledninger og green papers om fx genbrug, genanvendelse, nedrivning, byggeaffald, CO2 og meget mere

Derudover vil du få et værditilbud, der kun er til betalende medlemmer. Dette samlede tilbud vil i sidste ende afhænge af antallet af betalende medlemmer både fra start og senere. Vi håber på jeres commitment og forventer, at VCØB Community inden for kort tid vil kunne tilbyde jeres virksomhed dette:

 • Mulighed for at synliggøre jeres cirkulære løsninger bl.a. ved omtale på VCØB’s kanaler som hjemmeside, nyhedsbrev og LinkedIn (3.000+ følgere).
 • Forbindelse til andre virksomheder med erfaring i cirkulære løsninger.
 • Adgang til opdateret viden, der er nødvendig for cirkulær omstilling.
 • Indflydelse på en udvikling, der bidrager til at fremtidssikre og styrke jeres konkurrenceevne.
 • Rabat på temadage/konferencer, der samler byggebranchen og drøfter relevante temaer, udfordringer og løsninger inden for cirkulær økonomi i byggeriet.
 • Virksomhedsbesøg for communitymedlemmer, hvor medlemmerne fungerer som vært for deres virksomhed eller organisation og kan skabe rum for vidensdeling og inspiration. Besøget vil promoveres på VCØB’s hjemmeside, i nyhedsbrevet og på LinkedIn. Tilmelding, forplejning og øvrige udgifter afholdes af vært.
 • Promovering på VCØB’s hjemmeside og i årsbog for communitymedlemmer, som profilerer communitymedlemmerne som frontløberne inden for cirkulær økonomi. (En mindre egenfinansiering må påregnes.)
 • Promovering af din virksomhed/organisation i VCØB’s nyhedsbrev, hvor I en gang årligt får bragt en artikel, der skaber opmærksomhed om virksomheden eller organisationens arbejde og initiativer.
 • Mulighed for at deltage i workshops og andre samarbejdsformer, hvor medlemmerne kan udarbejde handlingsorienterede praksisnære løsninger på problematikker indenfor cirkulær økonomi i byggeriet – eksempelvis dem fra ”Roadmap for cirkulær økonomi i byggeriet”.

Kontingentsatser
VCØB Community opererer med differentierede kontingenter afhængigt af virksomhedens eller organisationens størrelse eller type:

Virksomhedsstørrelse

DKK pr. år ex. moms

1-5

1.500

6-49

2.500

50-99

5.000

>100

10.000

Branche- og klyngeorganisationer

10.000

Offentlige

10.000

Du vil inden for en måned modtage en tilmeldingsblanket for at tilmelde din virksomhed igen, hvorefter I vil modtage en faktura. 

Du kan også tilmelde jer her.

Drives af Teknologisk Institut
VCØB og VCØB Community bliver i dag drevet i et samarbejde mellem Teknologisk Institut, WSP, Primetime og Responsible Assets. Fra den 1. november vil VCØB og VCØB Community blive drevet med base på Teknologisk Institut og med en forventning om et fortsat samarbejde med de øvrige parter.

Kontakt
Hvis du har spørgsmål til dette, er du velkommen til at kontakte Lise Lyngfelt Molander, Forretningschef for Bæredygtighed ved Teknologisk Institut, på info@vcob.dk.