Du er her: Forside / Community / Medlemmer / Aarhus Kommune

Aarhus Kommune
Medlem

Aarhus Kommune

Aarhus Kommune skal være CO2 neutral i 2030 – både som organisation og samfund. Kommunens klimaindsats er baseret på Klimastrategi 2030 og Klimahandlingsplan 2021-2024.

Klimaplanen sætter retningen for de områder, hvor der i de kommende år skal gøres en særlig indsats for at fremme den grønne omstilling af Aarhus. Herigennem søger Aarhus Kommune at ændre strategi og praksis for egne byggeaktiviteter, men også hos alle byggeaktører i Aarhus.

Hensigterne er, at bygninger i Aarhus skal opføres med så lille CO2-udledning som muligt. De skal kunne genbruges, når de er udtjente, og materialerne skal kunne indgå i en genbrugscyklus i stedet for at blive til affald.

Frem til 2024 vil Aarhus Kommune sammen med byggeriets aktører arbejde på en fælles grøn retning for klima-venligt byggeri og byudvikling. Vi vil gennem partnerskaber, fælles charter, pilotprojekter og innovationslaboratorier arbejde for, at Aarhus kan blive en førende test- og demonstrationsby for klimavenligt byggeri, og arbejde for en cirkulær by, hvor Aarhus Kommunes mål om 70% lavere iboende energi i materialerne, bliver standard.

Aarhus Kommune er en del af det nationale projekt DK2020 – klimaplaner for Danmark, samt udvalgt som en af EU-Kommissionens 100 klimaneutrale og smarte byer i 2030.

Darma Louise Duus

Darma Louise Duus

Udviklingskonsulent
Klimaprogram, Byggeri og Byudvikling