Du er her: Forside / Community / Medlemmer / Catapult Projects

Catapult Projects
Medlem

Catapult Projects

Catapult Projects arbejder for den cirkulære omstilling gennem tværfaglige samarbejder, en lavpraktisk tilgang og konstant at tænke på, hvilke materialer og volumener der er nødvendige til det givne projekt.

Cirkularitet for os handler meget om, at gøre op med brugen og produktionen af jomfruelige materialer, særligt i det byggede miljø, men også i kultur-, design- og festival-projekterne. Helt lavpraktisk arbejder vi med den opgørelse ved at gøre det modsatte - altså kun at bruge materialer der allerede har haft et liv.

Et konkret eksempel er, at vi siden starten af 2022 har arbejdet på at udvikle en nærgenbrugsstation i samarbejde med Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune, Søndergaard A/S, Enemærke og Petersen, Raunstrup, Frak og Gentræ. Udførslen af det midlertidige projekt har start i ultimo februar 2023 og har målsætningen om en 100% genanvendt materialestrøm fra Søndergaard A/S og Gentræ. Det kan kun lade sig gøre ved tillid, dialog og aktører der gerne vil gøre det sammen helt konkret kommer materialestrømmen til at være som følger:

Vi har lavet et design der er tilpasningsdygtigt, så materialerne fra Søndergaards projekt i Vanløse er med til at skabe designet. De gamle skibscontainere der bruges som råhus, placeres på byggepladsen i Vanløse - der hvor materialerne er - og Raunstrup i samarbejde med FRAK ombygger dem, så de overholder BR23 krav. Herefter transporteres modulerne til Nansensgade hvor de skal stå i to år. Altså en process med minimal transport og kun genbrugte materialer, måske endda skruerne også bliver genbrugte.

I essensen, en kooperativ, demokratisk design og byggeproces der styrker samarbejder på tværs af værdikæden.