Du er her: Forside / Community / Medlemmer / CG Jensen

CG Jensen
Medlem

CG Jensen

CG Jensen genanvender råstoffer i stor stil, særligt i totalentrepriser, og arbejder sammen med bygherrer, samarbejdspartnere og medarbejdere om at finde nye løsninger, der kan være med til at mindske CO2-belastningen.

CG Jensen ser et stort potentiale i cirkulære løsninger. Takket være vores faglige bredde og mange totalentrepriser kan vi genanvende råstoffer og materialer i stor til – altid i samråd med kunden naturligvis. På vores letbanearbejder genbruger vi fx 98 procent af al granit – og på projektet UN17 Village i Ørestad Syd genbruger vi tegl til facader og sten til trapper. Vi vil se på, hvordan vi som en del af koncernen Jensen Gruppen kan genbruge materialer i endnu højere grad. 

CG Jensen har som ambition at blive klimaneutral i 2029. Gennem vores reduktionsplan forventer vi at kunne mindske vores CO2 udledning med 90 procent allerede i 2024. Reduktionsplanen er blevet til i et samarbejde med vores medarbejdere, som gennem interne workshops har bidraget med 160 konkrete forslag til, hvordan vi kan bygge og anlægge grønnere. Blandt indsatspunkterne er:  

  • Fossilfri byggepladser 
  • Varmepumper i skurbyer 
  • Egenproduktion af grøn strøm på byggepladser 
  • Bedre affaldssortering 
  • Højere genanvendelse – som et led heri vil vi i højere grad benytte genbrugsmaterialer til interime foranstaltninger som gangbroer, afskærmninger osv. 
  • Træbyggeri i egenproduktion 
  • Innovation i tilbudsgivning med CO2 regnskab 
  • Reduktion af materialebrug vha. digitalisering og planlægning  

CG Jensen har deltaget i regeringens klimapartnerskaber og er inspireret af partnerskabstankegangen. Sammen med bygherrer, samarbejdspartnere og medarbejdere vil vi løbende søge nye løsninger, der kan være med til at mindske CO2-belastningen. Vi deltager blandt andet i Bæredygtigt Betoninitiativ og Netværk for Bæredygtighed Jordhåndtering og vi har stillet brugt byggepladstræ til rådighed i det Realdania støttede projekt GENTRÆ, så det på ny kunne sælges i Starks butikker.  

Poul Erik

Poul Erik