Du er her: Forside / Community / Medlemmer / Circle Bank

Circle Bank
Medlem

Circle Bank

Circle Bank vil bidrage til at løse samfundsmæssige udfordringer ved at gøre byggeriet cirkulært.

Circle Bank er et treårigt projekt under Grand Solutions, der er støttet af Innovationsfonden og Realdania. Målet er at optimere den cirkulære byggeproces, skabe transparens i byggeriets materialestrømme og samle byggebranchen på tværs af værdikæden, så vi sammen når målet om en 70% reduktion af klimagasser og en væsentlig reduktion af byggeriets affaldsmængde.

Circle Bank udvikler en bank, en børs og et beslutningsstøtteværktøj til hele byggebranchen. Sammen er de tre ben nødvendige, for at sikre tilgængelighed og transparent værdisætning af materialer på markedet.

  • I banken kan vi registrere og holde styr på både nye og gamle bygninger, så vi ved, hvilke materialer vi har, hvornår de kan bringes i spil og hvor de er henne.
  • På børsen kan vi handle med materialer, hvis værdi er prissat ud fra transparente parametre i forhold til ressourceknaphed, CO2-udledninger, miljøprofil, kvalitet og meget mere.
  • I beslutningsstøtteredskabet guider vi værdikædens aktører til at træffe bæredygtige beslutninger og skaber forbindelser mellem branchens aktører, så vi hjælper hinanden bedst muligt.
  • Circle Bank vil sikre, at der er ressourcer til fremtidige generationer ved at gøre det nemmere at genbruge og genanvende materialer.

Projektets partnere: Matterbybrix, Tredje Natur, Jensen Nedrivning, HD Lab, Twentyfifty, Teknologisk Institut, Syddansk Universitet, Danica Ejendomme, Lejerbo, Middelfart Kommune, Roskilde Kommune.

Lene Brix

Head of Chair Circle Bank
Circle Bank

Thomas Fabian Delman

CEO CB Nordic
Circle Bank