EFFEKT ser arkitektur og byplanlægning som en måde at gentænke og forme forholdet mellem menneske og natur.
Gennem deres arbejde udvider de perspektivet på det byggede miljø med en designtilgang, der sætter hele økosystemet og ikke kun mennesket i centrum. I praksis betyder det, at de undersøger relationerne mellem steder og bygninger med økosystemet in mente.
Fra dette perspektiv er vi ikke adskilt fra naturen, men snarere en del af den. De forstår bygninger og infrastruktur som en del af strømmen af mennesker, ressourcer, materialer, energi, vand og affald sat i forbindelse med den kontekst og det miljø, der omgiver os. Det betyder, at menneskers sundhed og velvære er tæt forbundet med sunde, rige økosystemer.
Dette perspektiv fortsætter med at udvide deres tilgang til arkitektur, byplanlægning og landskabsarkitektur med det ultimative mål at skabe levesteder og samfund, der både er regenerative og generøse, og som giver mere tilbage, end de tager fra omgivelserne.
Ud fra denne tilgang udarbejder de specifikke designstrategier for nye områder og bygninger, der muliggør et positivt samspil med den omgivende kontekst.
Et af EFFEKTs seneste projekter er BoligVærkstedet i Jernbanebyen – et byggeprojekt med syv prototyper, der viser, hvordan vi fremover kan bygge mere bæredygtige bygninger med et CO2-aftryk, der er tre gange lavere end den danske standard, og et indeklima i topklasse. BoligVærkstedet er en del af konceptet Living Places, som kan fremvise det laveste CO2-aftryk i Danmark og som viser, at vi ikke behøver at vente på fremtidens teknologi for at bygge mere bæredygtigt.
Business Development Manager
Senior Communication Manager