Du er her: Forside / Community / Medlemmer / ETA Danmark

ETA Danmark
Medlem

ETA Danmark

ETA-Danmark er et uvildigt organ, som vurderer og godkender innovative og grønne byggeprodukter, således at producenter eller leverandører kan få dokumentation for deres produkters egenskaber og effekt.

På den måde er vi med til at sikre, at bæredygtige og innovative byggevarer lovligt kan anvendes i danske byggerier, på lige fod med konventionelle byggevarer. 

Uanset hvilke byggevarer er det obligatorisk at overholde alle krav i Bygningsreglementet, men hvordan producenterne og leverandørerne vil dokumentere, at deres byggevarer overholder disse krav, er op til den enkelte. 

Med en officielt anerkendt dokumentation fra ETA-Danmark får produkterne lettere adgang til markedet. Vi udsteder bl.a. nationale godkendelser, som kan hjælpe med at dokumentere, at byggevarerne – også de bæredygtige og innovative – lovligt må anvendes i Danmark. 

I samarbejde med producenten og eksperter fra f.eks. Teknologisk Institut, DBI eller BUILD (SBI) vurderer vi, hvilke egenskaber ved produktet, der er relevante, hvordan de skal testes og bedømmes, og om byggevaren er egnet til anvendelsen. Alle vurderingskriterier er således udarbejdet ud fra et indgående kendskab til Bygningsreglementet og det almene tekniske fælleseje. 

Vi har bl.a. hjulpet firmaet Gamle Mursten A/S med at kunne CE-mærke dets genbrugte mursten, og firmaet Søuld ApS med at CE-mærke dets isolering af ålegræs.  

ETA-Danmark er notificeret af Bolig- og Planstyrelsen til at udstede Europæiske Tekniske Vurderinger (ETA'er) og udarbejde Europæiske Vurderingsdokumenter (EAD'er). Som grundlag for notifikationen af Bolig- og Planstyrelsen bliver vi løbende bedømt af DANAK. 

ETA-Danmark er et datterselskab af Dansk Standard.