Du er her: Forside / Community / Medlemmer / Fischer Lighting

Fischer Lighting
Medlem

Fischer Lighting

Fischer Lighting forvandler affald til nye smukke lamper, der gør bygninger grønnere og mennesker sundere. Vi er en virksomhed med en unik cirkulær forretningsmodel baseret på tre bæredygtige koncepter ReUse, ReDesign og ReCreate.

I 2022 reddede vi mere end 40 tons kasserede lamper fra at blive smidt ud – men vi vil gerne redde endnu flere!

Sidste år forvandlede Fischer Lighting mere end 13.000 kasserede lamper og armaturer til spændende ”nye” og bæredygtige belysningsløsninger. Det gjorde, at vi sikrede en besparelse på mere end 287 tons CO2 og 21,9 millioner liter vand, hvis man i stedet for at genbruge havde valgt at producere nye tilsvarende armaturer.

Fischer Lighting tilbyder en række unikke og æstetisk smukke lamper, der primært består af udtjente materialer og lysarmaturer, indsamlet fra renoveringer og nedrivningsprojekter i hele Danmark, samt af lamper produceret af genanvendte materialer, som fiskenet og plastikflasker.

Tanken er at vise vejen for en mere bæredygtig lampeproduktion og gøre op med den udbredte ”brug-og-smid-væk”-kultur, som stadig kendetegner lys- og byggebranchen. Med de forskellige løsninger og produkter giver vi et indblik i, hvordan man ved at arbejde cirkulært og tænke design ind i alle dele af produktions- og udviklingsprocessen kan forvandle noget, der ellers ville blive smidt ud, til innovative, smukke og miljøvenlige produkter af endnu højere kvalitet, som samtidig er økonomisk fordelagtige og kan fortælle en historie, nye produkter ikke har.

Flere af vores lampeløsninger har allerede fundet vej til større offentlige og private virksomheder, hvor man også har set, at bæredygtig belysning er god forretning.

Billede: ReCreate lampeløsning – 15 akustik dæmpende GAIA lamper i receptionsområdet i kontorhuset Aksen, i Aarhus Nord, tæt ved Skejby Sygehus – Tidligere Vestas-domicil omdannet til flerbrugerhus ud fra en tankegang om at genbruge flest mulige materialer.

Lars Elmvang

Lars Elmvang

Partner, Business Development Director.
Fischer lighting