Du er her: Forside / Community / Medlemmer / ORCA

ORCA
Medlem

ORCA

ORCA bruger en helhedsorienteret tilgang, der inkluderer sociale aspekter, biodiversitet og materialegenbrug, som samlet set bliver vores unikke bud på cirkulær økonomi i landskabsarkitekturen.

CIRKULARITET I LANDSKABSARKITEKTUR 
Hos ORCA er vi først og fremmest landskabsarkitekter. Men for os betyder det så meget mere end blot at skabe landskaber. Vores fokus er cirkulær landskabsarkitektur, der bygger på en meget lang tradition for at genbruge de tilgængelige ressourcer. Vi mener, at genbrug er en til stadighed mere nødvendig og respektfuld tilgang til naturen, klimaet og verdens befolkning. At indarbejde cirkularitet i landskabsarkitektur betyder, at vi overvejer materialer og processer, mens vi designer form og funktion. 

ORCA tilbyder også konsulentydelser inden for cirkulær økonomi, hvor vi hjælper vores kunder med at gøre cirkularitet til en naturlig del af deres projekter og styrker deres værdier, så de opnår en konkurrencefordel ved at arbejde strategisk med den bæredygtige dagsorden. 

PROJEKTER 
Vi har gennemført en lang række projekter igennem de seneste år. For BY&HAVN på Nordre Fælled har vi transformeret tre byggegrunde til et midlertidigt naturprojekt. Med udgangspunkt i de tilstedeværende materialer blev der etableret solnedgangsplads, beplantede volde og opholdsfaciliteter. Alt inventar, belægnings- og natursten er hentet i BY & HAVN’s eget materialelager — og er opført, så de nemt kan fjernes igen. 

I et andet projekt har vi sammen med Norrecco, Teknologisk Institut, MALMOS Landskaber og LYTT udviklet Genbrugsgrus - et nyt belægningsmateriale af byggeaffald. Produktet udvindes af nedknust tegl og beton. Resultatet er blevet et funktionelt belægningsprodukt med lav miljøpåvirkning, som i sine egenskaber er sammenligneligt med nyudvundet grus. 

Martin Hedevang Andersen

Martin Hedevang Andersen

Landskabsarkitekt & Indehaver