Du er her: Forside / Community / Medlemmer / P. Olesen

P. Olesen
Medlem

P. Olesen

P. Olesen A/S er en professionel nedbrydningsvirksomhed med fokus på bæredygtig omstilling af nedrivningsbranchen. Vi satser i dag på at få flere byggematerialer fra nedrivningerne formidlet videre til direkte genbrug og via samarbejde med byggebranchens værdikæde arbejder vi på, at få skabt et solidt og velfungerende marked for de brugte byggematerialer.

Som nedbrydningsvirksomhed der håndterer store mængder materialer, har P. Olesen en unik mulighed for at være med til at styrke den grønne omstilling. Der skal således være 100 % styr på udsorteringen af de miljøfarlige stoffer og på at materialerne altid adskilles i helt rene fraktioner til genanvendelse. Genanvendelsesniveauet er hos P. Olesen allerede meget højt og kun få procent af nedrivningsmaterialerne bliver ikke genanvendt. Det næste skridt vi skal udtage langt mere til direkte genbrug til byggebranchen. På dette område er der nemlig særligt store CO2-besparelser at hente, især når det samtidigt giver en markant reduktion i efterspørgslen på jomfruelige ressourcer.   

Konkret har vi indgået samarbejde med Greendozer.com om onlinesalg af genbrugs-byggematerialer med forsendelse i hele Danmark, en markedsportal der er åben for salg til såvel private som professionelle kunder. Ved samtidigt at udvide vores lagerkapacitet, adresserer vi problemstillingerne omkring logistikken og tilgængeligheden af materialerne, hvor fasen mellem nedrivning, projektering - og udførelse af byggeprojekter med genbrugsmaterialer normalt kan være særdeles vanskelig at gennemskue. Med større mængder materialer på lager, bliver det således nemmere at finde genbrugsmaterialerne for de projekterende.   

Vi anser det for essentielt at sparre og samarbejde med hele byggebranchens værdikæde for at konkretisere problemstillingerne og finde løsningerne sammen, derfor er du meget velkommen til at kontakte os for samarbejde eller udviklingsprojekter. 

Konkrete projekter inden for cirkulære løsninger: 

  • 2022: Skalering af byggematerialer til direkte genbrug: De vil genbruge byggematerialer for milliarder - Avisen.dk 
  • 2018: Metoder til genbrug af murværk: Udvikling af teknologi og metoder til nedrivning af murværk med henblik på genbrug af mursten (mst.dk)
Marie Kirstine Pilegaard

Marie Kirstine Pilegaard

Arkitekt og projektkoordinator