Du er her: Forside / Community / Medlemmer / Saint-Gobain

Saint-Gobain
Medlem

Saint-Gobain

Saint-Gobain er en af verdens førende leverandører af materialer og løsninger til byggeriet. Blandt koncernens varemærker i Danmark findes Gyproc, Isover og Weber.

Saint-Gobain, hvis historie starter med glasproduktion i Frankrig i 1665, har været i Danmark siden midten af 1970’erne. Koncernen står bag en række virksomheder i den danske byggebranche, fx Isover, Gyproc og Weber, der er samlet i Saint-Gobain Denmark, mens der i andre danske grene af koncernen bl.a. findes Vetrotech, Ecophon, Leca og SageGlass samt grossistvirksomhederne Brdr. Dahl og Øland.

Bæredygtighed er kernen i forretningen
I Saint-Gobain arbejder vi for at bidrage til en bedre og mere bæredygtig verden – både gennem de løsninger og services, vi tilbyder markedet, og ved konstant at arbejde med at optimere produktion og processer mod et mindre aftryk. 

Isovers glasuld, der er produceret med op til 75 % recirkuleret glas, har typisk sparet den CO2, der er brugt på at transformere råmaterialet til funktionel isolering, i løbet af få måneders brug. Og gennem Isovers Glas til Uld koncept, hvor udtjente vinduer fra facaderenoveringer omdannes til energieffektiv glasuld, spares miljøet for 210 kg CO2 per ton omsmeltet glas. I forlængelse af dette kan glasuld indgå som ny ressource i tilblivelsen af Leca letklinker. Gipskernen i Gyprocs gipsplader er fuldt recirkulerbar, og i 2023 har Gyproc-fabrikken i Fredrikstad i det Sydlige Norge åbnet for CO2 fri produktion.

Udover det arbejde, der pågår i de individuelle dele af forretningen, indgår Saint-Gobain også i eksterne partnerskaber, der arbejder for en øget cirkularitet i byggeriet.

Peter Hedegård

Peter Hedegård

Business Relations Director
Saint-Gobain Denmark