Du er her: Forside / Community / Medlemmer / Søren Jensen

Søren Jensen
Medlem

Søren Jensen

Søren Jensen er en familieejet BCorp certificeret virksomhed med ambition om at bidrage aktivt til en regenerativ omstilling af byggebranchen.

Søren Jensen har igennem de sidste 8 år været på en rejse imod at udvikle et paradigme for regenerativt byggeri. Med stærke bæredygtighedskompetencer i alle teams der arbejder med konsulentydelser indenfor ESG rapportering, strategisk bygherrerådgivning indenfor bæredygtigt byggeri, cirkulære materialer, materialesundhed, brugersundhed og digitalisering. 

Med fokus på at demonstrere løsninger indenfor regenerativt byggeri, yder vi rådgivning om blandt andet cirkulær renovering og transformation samt cirkulære istandsættelser og nedtagninger. Vi forestår ressourcekortlægninger af bygninger og udarbejdelse af de samlede ressourcestrategier med designkatalog og oplistning af potentiale for de tilgængelige materialer. Det klimamæssige potentiale ved genbrug af materialerne, frem for at skulle producere en tilsvarende ny bygningsdel, er en del af den samlede kortlægning af materialer.

Materialerne kortlægges og vurderes med udgangspunkt i Søren Jensens ressourcehierarki. Ressourcehierarkiet tager udgangspunkt i affaldshierarkiet, der anvendes som prioriteringsværktøj ved kortlægningen af potentialet for genbrug,

I Søren Jensen har vi defineret syv niveauer i ressourcehierarkiet som er med til at danne grundlag for vores arbejde med cirkulære materialer.

Det er et værktøj til at vurdere og placere materialer der allerede har levet et liv. Prioriteringen sikrer at håndteringen af materialer til genbrug og genanvendelse som minimum lever op til affaldsbekendtgørelsen. Materialerne placeres ud fra deres kvaliteter, med fokus på at bevare materialerne hvor de allerede er, mulighed for videre brug, og indhold af evt. skadelige stoffer.

Vi har blandt andet anvendt vores tilgang til kortlægning af materialer i bygningen Nauticon på Sluseholmen i København.

Udover at forestå ressourcekortlægning og udarbejdelse af ressourcestrategier på Nauticon, er Søren Jensens kommende lejemål på Europaplads i Aarhus et af de projekter, der aftager genbrugsmaterialer fra Nauticon. Det giver en enestående mulighed for at få erfaringer fra hele processen for at cirkulere materialer helt fra design, kortlægning, nedtagning, genopsætning og den videre drift.

 

(På billedet ses Vrå børne og kulturhus. Byggeriet står til at blive certificeret til DGNB-guld og blev i 2022 kåret til årets skolebyggeri – Foto: Axel Søgaard.)

Olga Truelsen

Olga Truelsen

Fagleder for Cirkulære Materialer

Signe Ross

Signe Ross

Bæredygtighedskonsulent