Du er her: Forside / Community / Medlemmer / Spolia Studio

Spolia Studio
Medlem

Spolia Studio

Spolia Studio arbejder med cirkulær arkitektur i alle skalatrin, med mål om at nedbringe byggeriets klimaaftryk gennem genanvendelse af allerede eksisterende sted, rum og stof.

Spolia var romernes begreb for genanvendelse af byggesten fra tidligere tiders bygninger. Vi har således nærmest altid haft et cirkularitetsbegreb i byggeriet, og alligevel betegner vi cirkularitetens initiativtagere i vor tid, som frontløbere. Spolia Studio er stiftet i 2023 med mål om at bidrage til, innovere og forbedre byggeriets evne til at genanvende de ressourcer der allerede eksisterer. Og derved være en del af den nødvendige overgang fra frontløber-initiativer til mainstream genanvendelse i stor skala.

Spolia Studios virkefelt spænder fra den store skala til det enkelte materiales potentiale for genanvendelse.

  • STED: Site Spolia: planlægning, forslagsstillende ressourcekortlægning, projektering
  • RUM: Erobret Spolia: Delvis nedrivning, ombygning, transformation, design for adskillelse, genanvendelse.
  • STOF: Fragment Spolia: Indbygning, skulptur, kunstnerisk repræsentation af genkendelige fragmenter fra eksisterende bebyggelse, samt nye materialer gjort af eksisterende.

Samskabelse er Spolia Studios foretrukne arbejdsform. Holdet sættes fra projekt til projekt, og består ligeså gerne af aktører fra hele værdikæden,  som samarbejder med fagfæller fra større tegnestuer.