Du er her: Forside / Sådan gør du / Green Papers / Tre afprøvede veje til mere genbrug og genanvendelse

Publikation

Tre afprøvede veje til mere genbrug og genanvendelse

Læs Green Paper no. 2, 2022, nedenfor. Det giver et overblik over tre afprøvede og udbredte veje til at bygge cirkulært:

Selektiv nedrivning: Selektiv nedrivning af eksisterende byggeri er afgørende for at komme i gang med cirkulært byggeri, for det er her, vi finder de brugte ressourcer. Overblik over lovgivning, guide til processen og case. 

Genbrug: Ved genbrug af byggevarer er der tale om, at en tidligere anvendt byggevare genbruges direkte i forbindelse med et nybyggeri eller en renovering. Få input til, hvordan du starter og får processen på skinner. 

Genanvendelse: Genanvendelse betyder i modsætning til genbrug en proces, hvor det genanvendte produkt (typisk råstoffer) tager ny form. Få input til, hvordan du kan fremme genanvendelse.

Hvad er Green Papers?

VCØB's Green Papers samler byggebranchen om at dele viden, udfordringer og erfaringer for at sætte turbo den cirkulære omstilling og bidrage til at udvide markedet for cirkulære løsninger. 

Du kan få Green Papers som publikation, høre udvalgte artikler læst op i VCØB podcasts og deltage i et webinar, når hvert et nyt Green Paper udgives.

Læs Green Paper: Tre veje til at bygge cirkulært

Download

Læs Green Paper: Tre veje til at bygge cirkulært

Green Paper no. 2 fra VCØB giver et overblik over tre afprøvede og udbredte veje til at bygge cirkulært: selektiv nedrivning, genbrug og genanvendelse. Det er primært til bygherrer eller rådgivere, som gerne vil, men endnu ikke har taget de første skridt mod cirkulært byggeri.

VCØB Green Paper # 2